Creştere semnificativă s-a înregistrat şi la întreg nivelul pieţei de leasing operaţional, în toată această perioadă. "Din estimările noastre, în primele 6 luni ale anului, am asistat la o creştere a pieţei de leasing operaţional de aproximativ 20%, raportat la perioada similară a anului trecut. Pentru perioada următoare, o prioritate este asistenţa oferită, nu numai persoanelor de decizie ci și, direct, conducătorilor auto. Ne aşteptăm, în continuare, la atingerea unei flote de 7.400 de autovehicule, până la finalul anului 2012”, a declarat Bogdan Apahidean, director general LeasePlan România.
În prima jumătate a anului, numărul total de autovehicule a crescut cu peste 30%, raportat la perioada similară a anului trecut. Astfel că, în momentul de faţă, flota auto administrată de LeasePlan la nivel naţional este formată din 6.900 autovehicule din care circa 92%  este administrată în sistem full operational leasing. În acelaşi timp, flota este alcătuită, în proporţie de 25%, din autovehicule comerciale (de maxim 3,5 tone), restul de 75% fiind reprezentat de autoturisme.
Pentru LeasePlan, anul acesta a adus cu el schimbări importante. Una dintre acestea este semnarea unor contracte cu companii mari din piaţă, precum: E.ON Moldova Distribuţie şi Praktiker Romania. Exigenţele clienţilor privind calitatea serviciilor furnizate au crescut, astfel că portofoliul de produse a fost îmbunătăţit cu servicii noi. Cel mai important este serviciul proactiv de Asistenţă Clienţi, lansat în aprilie. Centrat pe simplificarea efectuării programărilor pentru reviziile periodice şi pe oferirea suportului necesar în derularea formalităţilor legate de repararea daunelor, acest serviciu este răspunsul dat de companie aşteptărilor clienţilor.
LeasePlan România deţine acum un portofoliu de peste 170 de companii din domenii precum: industria energetică, servicii financiare, FMCG, IT&C, industria farmaceutică, etc. OMV PETROM SA, CEZ România, Ursus Breweries, Bancpost, Coca-Cola HBC România, Silcotub, IBM România si E.ON Moldova Distribuţie sunt doar câteva dintre cele mai importante.
LeasePlan este o companie financiară olandeză, înfiinţată cu peste 45 de ani în urmă. Acţionariatul companiei este format din Grupul Volkswagen (50%) şi Fleet Investments B.V. (50 %), o companie de investiţii deţinută de omul de afaceri german Friedrich von Metzler.