Orice s-ar spune despre Cristian Țânțăreanu, un lucru este cert: îi place viaţa! Prezent mai mereu, cu poveşti interesante şi mărturii incredibile la emisiuni de maximă audiență sau în paginile celor mai vândute ziare, extravagantul om de afaceri a reușit să îmbine utilul cu plăcutul.
Recunoaște că multe dintre poveștile care au șocat de-a lungul timpului au fost pur și simplu inventate, dar are circumstanțe atenuante: îi face plăcere să se dea în spectacol și, în plus, știe că mediatizarea excesivă îl ajută în business. Astfel, într-o vreme în care imobiliarele sunt pur și simplu la pământ, Țânțăreanu încă găsește cumpărători pentru loturi de teren în Corbeanca, în celebrul Paradis Verde. „Tot timpul vindem câte ceva.
Vindem cu 100 de euro metrul pătrat, cu 50 de euro, cu 200 de euro. Vindem cu cât găsim! Prețul diferă de la om la om. Apoi, mai contează și în ce situație sunt eu în vremea aceea, dacă am sau nu am nevoie de bani“, explică Țânțăreanu. Pe lângă scăderea prețului, despre care businessmanul susține că nu este de speriat, criza i-a schimbat și dinamica afacerii. „Nu mai e cu banii jos. Cumpărătorul trebuie să aibă bani să-și facă casa, iar pentru teren eu pot să-l las să-mi dea banii într-un an, doi, trei sau patru. Poate să mi-i dea în rate, pentru că terenul nu mă mai costă“, a găsit Țânțăreanu soluția pentru cele 20 de hectare de teren pe care le mai deține în Paradisul Verde. Într-un sat din apropiere, omul de afaceri mai are încă circa 50 de hectare.
„Acum nu mai face doi bani! Eu am vândut acolo 12 hectare cu 12 euro metrul, adică peste un milion de euro, la niște suedezi, dar se vindea în zonă cu 50 de euro, 60 de euro, o nebunie! Acum e teren agricol. L-am dat în arendă și primim niște boabe să dăm la găini“, spune Țânțăreanu, care susține că a avut de curând o ofertă de la niște ciprioți să vândă la cinci euro metrul pătrat. „E o sumă bună pentru un teren agricol, dar nu-l dau pentru că, peste 50 de ani, când o să se ajungă cu construcțiile acolo, o să valoreze alți bani“.

La vremuri noi, businessuri noi
După ce ani de zile s-a ocupat doar de imobiliare și construcții, Țânțăreanu a decis că este momentul să investească într-un alt domeniu. Astfel, după ce într-o vizită în Germania a ajuns la centrul spa din Erding, i-a venit o idee – să facă și el așa ceva în Paradisul Verde. „Va fi o zona închisă, în care este un bazin cu bar, cu temperatură controlată, 32 de grade. Stai, bei, te așezi pe niște fotolii unde te bolborosește apa, ai vârtej să te învârți, ai jacuzzi și o cascadă mare cât peretele, care îți cade în cap“, își expune Ţânţăreanu, plastic, proiectul. Pentru că urmează să fie unul dintre cele mai mari centre spa din România, investiția este pe măsură. „Spa-ul costa cam cinci milioane de euro. S-au dus trei milioane, bani pe care i-am avut din vânzarea casei din Corbeanca, apoi s-a mai dus un milion și se va mai duce încă unul. Cred că dăm drumul la vreo 60% din spa în aprilie anul viitor. Am putea să fim gata și anul acesta, dar e mare consumator de energie și nu este cazul să prindem iarna“, susține Țânțăreanu, care, pentru a continua ritmul lucrărilor, a luat de curând un credit de 300.000 de euro.
Cu toate că spune că vinde destul de bine pentru perioada aceasta, omul de afaceri recunoaște că rar are cash. Astfel, pentru cheltuielile de zi cu zi, împrumută de la administratorul pe care îl are la celebra lui casă din Paradisul Verde. „Bani lichizi n-am avut niciodată. Știți cine e banca mea zilnică? Gică! El are niște bani puși deoparte. Trec o zi sau două și îi spun: dă-mi zece milioane, dă-mi cinci, dă-mi 20“. Acum, cea mai mare problemă pe care o are omul de afaceri este cu Fiscul. În urmă cu trei ani, a aflat că trebuie să plătească retroactiv TVA-ul pentru proprietăți vândute  chiar și cu zece ani în urmă, lucru care i se pare o mare nedreptate.
Spune că are de achitat aproape un milion de euro și recunoaște că i s-a pus sechestru pe mașini. Susține însă că nu va plăti: a dat Ministerul Finanțelor în judecată și este convins că va câștiga.

Averea familiei Țânțăreanu
Imediat după ce a fost diagnosticat cu cancer de colon, boală pe care se pare că a reușit să o învingă, Cristian Țânțăreanu a trecut toate activele pe numele copiilor. Este vorba aici de aproximativ 20 de hectare de teren în Paradisul Verde, de 50 de hectare de teren arabil în apropiere de Corbeanca și de un centru spa care va fi inaugurat anul viitor. „Averea familiei este greu de estimat. Să zicem 20-30 de milioane de euro. La un anumit moment, când era metrul pătrat  200 de euro, era 40 de milioane. Acum, metrul este 100 de euro. Știu eu dacă la anul va fi doar 7 euro?“, se gândește businessmanul, care are totuși și o certitudine: susține că, în România, sunt câteva mii de oameni mult mai bogați decât el.