Mai mult, diplomatul azer a propus organizarea, la Bucureşti, în perioada următoare, a unei reuniuni a miniştrilor responsabili cu domeniile petrolier şi gaze naturale din ţările membre AGRI pentru a fi analizate aspectele care întârzie realizarea proiectului.
Cei doi oficiali au analizat şi problematica semnării contractului cu consultantul britanic Pensen LTD, selectat în luna martie pentru realizarea studiului de fezabilitate, care este o prioritate pentru partea română. Reprezentantul azer a solicitat urgentarea acestei etape, întârziată datorită unor solicitări de natură tehnică, ridicate recent de compania britanică, potrivit unui comunicat al ministerului.
Daniel Chiţoiu și-a arătat întreaga disponibilitate şi implicare în procesul de realizare a proiectului AGRI, menţionând că în această perioadă se face o evaluare a stadiului realizării proiectelor energetice, inclusiv cel de transport al gazelor naturale azere spre Europa. În context, la finele lunii mai, reprezentanţi ai companiei BP şi ai concernului de stat azer SOCAR vor fi primiţi de către ministrul Chiţoiu.
În cadrul întâlnirii, cei doi s-au referit la calendarul viitor al procesului de selectare a variantelor de transport al gazelor naturale azere către Europa (gazoductul sud-est european (SEEP), Nabucco Vest, TANAP), România, prin intermediul facilităţilor oferite investitorilor, putând deveni un hub important pentru tranzitul de hidrocarburi în cadrul procesului de dezvoltare a relaţiilor energetice ale Azerbaidjanului cu UE şi cu ţările din regiune.
Totodată, s-a convenit ca anul acesta să fie organizată cea de-a V-a sesiunea a Comisiei mixte interguvernamentale româno-azere de colaborare comercial-economică şi tehnico-ştiinţifică, la o dată ce va fi stabilită de comun acord.