Comisia Europeană a introdus un regulament de urgenţă pentru contracararea unei eventuale crize a gazului, ministrul Agriculturii recunoaşte că s-ar putea să nu fie un an agricol bun, iar un oficial al BNR respinge supoziţiile că euro ar putea depăşi 5 lei la finele anului. Acestea sunt principalele ştiri ale momentului din . ro.

Executivul Uniunii a prezentat astăzi noile reguli de securitate energetică, elaborate ca urmare a blocării livrărilor de gazeîn luna ianuarie a acestui an, din cauza divergenţelor apărute între Rusia şi Ucraina, potrivit Reuters. În situaţia în care disensiunile dintre Moscova şi Kiev vor afecta din nou alimentarea cu gaz, statele membre trebuie să se sprijine unele pe celelalte, prin asigurarea circulaţiei transfrontaliere a gazelor, potrivit evz.ro.

Ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu, recunoaşte că seceta a calamitat în unele regiuni culturile, în proporţie chiar de aproximativ 50%, însă se fereşte să dea cifre exacte, ‘’pentru a nu influenţa piaţa’’. Efectul se va vedea cel mai probabil în PIB, nefiind exclusă o reducere a contribuţiei agriculturii de până la câteva procente, faţă de 6,4% în 2008, sunt de părere marii agricultori, potrivit standard.ro.

Mugur Şteţ, purtătorul de cuvânt al BNR, a spus că nu vrea să dea crezare afaceriştilor care văd euro valorând 5 lei la finele lui 2009, susţine realitatea.net.

Alte titluri importante din economie

Românii şi bulgarii plătesc cel mai puţin din UE pe bunuri şi servicii (capital.ro)

Finantele platesc 11% pe an ca sa imprumute lei pe trei ani (zf.ro)

Investitorii straini parasesc Polonia in favoarea Romaniei, in cautarea unor salarii mai mici (hotnews.ro)

Profitul Marriott International, în scădere cu 76% (adevarul.ro)

Nu rata astăzi, la ora 18:00, pe capital.ro, următorul BULETIN DE ŞTIRI economice online al zilei.