Portretul-robot al investitorului român, declaraţiile lui Traian Băsescu privind trimiterea în şomaj a unui număr mare de funcţionari şi creşterea rigidităţii la negocierile pentru „Prima Casă” sunt cele mai importante subiecte ale momentului pe site-urile de ştiri din .ro.

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (CNIMMPR) a realizat un studiu pentru a vedea care este portretul-robot al investitorului român. Ca urmare a chestionarelor completate de şefii companiilor sondate, şi în urma centralizării datelor, s-a obţinut acest portret-robot, cumulat din trăsăturile care au obţinut cel mai mare procent, potrivit capital.ro.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi că este nevoie urgentă de trimiterea în somaj a unui mare numar de funcţionari din aparatul de stat, care sunt „inutili”, el menţionând, în acest context, un procent de 20% şi precizând că Guvernul trebuie să se grăbeasca în acest sens, relatează dailybusiness.ro.

De la lansarea programului preţurile medii ale locuinţelor au crescut cu până la 17%. În Bucureşti cel mai mult au crescut preţurile garsonierelor, cu 6%, conform unui studiu realizat de MagazinulDeCase.ro, cel mai utilizat sistem de For Sale By Owner din România, anunţă money.ro.

Alte ştiri importante din economie

Micul Madoff român (capital.ro)

Cum a ajuns Pogea la -8%: Top 5 prognoze pentru evoluţia economiei (wall-street.ro)

CE: Încrederea din România, la cel mai scăzut nivel din ultimele 4 luni (money.ro)

FMI: Vom fi flexibili, deoarece situaţia României s-a înrăutăţit (ziare.com)

Băncile ar putea fi obligate să răspundă în maximum 30 de zile la solicitarile de creditare (zf.ro)

Nu rata astăzi, la ora 18:00, pe capital.ro, următorul BULETIN DE ŞTIRI economice online al zilei.