De atunci, Axinte s-a îndrăgostit de fotbal, istoria campionatului mondial de fotbal și Brazilia.
După 30 de ani, Axinte, care este acum antreprenor în Bellevue, SUA, nutrește aceeași pasiune pentru cachaca, o băutură spirtoasă asemănătoare romului, care este baza pentru cocktailurile braziliene, scrie presa internațională. De circa doi ani, românul este unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori din domeniul băuturi alcoolice din Bellevue.
Zilele acestea, Axinte va sponsoriza o competiție de cocktailuri pe bază de cachaca.
A plecat din țară în 1991
Povestea lui Axinte începe în 1991, când a plecat din România spre Los Angeles, adolescent fiind, împreună cu familia, la doi ani după ce Cortina de Fier a căzut în Europa de Est. S-a mutat la Seattle un an mai târziu, pentru a se înscrie la Universitatea din Washington.
A terminat facultatea în 1999. Inițial își planificase să obțină o specializare în medicină, dar l-a atras mai mult o licență în limba engleză. ”In Romania, am fost foarte bun la chimie. Tot ceea ce studiam aici învățasem deja în liceul din România. Mă plictiseam”, a spus Axinte.
”Am început să fiu interesat de engleză pentru că ăsta era punctul meu slab. Apoi nu mi-am dorit decât să finalizez studiile și să încep un business”, a mai spus acesta. Începutul business-ului În următorii 10 ani a lucrat într-o afacere de familie, vânzând ciocane de lipit.
În 2008 s-a întâlnit cu un prieten în barul Trader Vic’s, din Bellevue. A cerut un cachaça și-a fost dezamăgit de calitatea băuturii. ”N-am reușit să găsesc cachaca bună în Statele Unite. Cineva ar trebui să o aducă aici din Brazilia. De ce n-am fi noi aceia?”, și-au zis cei doi prieteni.
Până în martie 2010, Axinte, împreună cu soția sa Emilia, au fondat compania Novo Fogo. Cei doi au încheiat un parteneriat cu Agroecologica Marumbi, o distilerie din Parana, Brazilia. Novo Fogo produce două tipuri de Cachaca, Silver și Gold.
Acesta este al doilea an al business-ului lui Axinte. Proprietarul companiei se așteaptă la o dublare a veniturilor în 2011.