‘Acest lucru (scăderea preţului gazului – n.r.) este greu de spus în acest moment. Renegocierile contractelor se vor face la preţul bun. Noi avem convingerea că va fi un preţ bun, atractiv, care să nu afecteze populaţia şi marii consumatori, aceştia fiind motorul economic’, a declarat pentru AGERPRES, Ion Ariton.

Ministrul a dat însă asigurări că în această iarnă nu se scumpeşte gazul, însă pe urmă, doar piaţa poate stabili preţul.

‘Preţurile sunt pe piaţă, cererea şi oferta vor stabili acest preţ. Chiar ieri am stabilit stocurile pentru iarnă. În această iarnă nu va fi nicio creştere a preţului gazului’, a explicat ministrul Economiei.

Ion Ariton a mai arătat că unele contracte cu intermediarii care cumpără gaz de la Gazprom pentru România încetează în 2012, altele în 2016, unele abia în 2020. România va cumpăra gaz direct de la Gazprom pe măsură ce se finalizează aceste contracte cu intermediarii.

Pe de altă parte, Gazprom este interesată de tranzitul şi depozitele de gaze din România. Potrivit ministrului Economiei, Romgaz a prezentat o ofertă de zece depozite cu mare capacitate de înmagazinare a gazelor, iar Transgaz şi-a arătat interesul să transporte gazul rusesc pe teritoriul României