"Numai cineva care trăieşte în Epoca de Piatră vrea să recupereze cărbunele ca sursă de energie", a declarat Schwarzenegger, 69 de ani, într-un interviu publicat duminică de ziarul vienez Die Presse. 

Aflat în vizită în ţara sa de origine, Austria, actorul care are dublă naţionalitate a spus că deşi este membru al Partidului Republican, asemeni lui Trump, nu îl susţine pe actualul preşedinte deoarece consideră greşite priorităţile sale politice. 

El s-a referit mai ales la promisiunea lui Trump de a relansa activităţile în minele de cărbune închise în SUA, care se 
încadrează în politica sa de a promova combustibilii fosili, creşterii cheltuielilor militare şi reducerii bugetului pentru protecţia mediului înconjurător. 

"Şapte milioane de oameni mor anual din cauza poluării aerului iar Trump vrea să relanseze cărbunele şi să combată ISIS. ISIS trebuie eliminat, dar nu este problema numărul unu pentru toţi oamenii, nu este un pericol mai mare decât cărbunele", a spus Schwarzenegger. 

Schwarzenegger a participat vineri la ceremonia de închidere a Jocurilor de Iarnă 'Special Olympics', cel mai mare eveniment sportiv dedicat persoanelor cu handicap intelectual, care s-a desfăşurat pe stadionul oraşului Graz, în apropiere de localitatea Thal bei Graz, unde s-a născut actorul. (Sursa: Agerpres)