Posibila reducere a TVA-ului la alimentele de bază, pericolul crizei alimentare şi proiectul Nabucco sunt principalele subiecte economice ale zilei în .ro.

Liderii coaliţiei vor discuta astăzi despre reducerea TVA-ului la alimentele de bază, de la 19 la 5%. Ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu, a declarat că va propune coaliţiei de guvernare această problemă, informează money.ro.

Într-un timp în care se fac descoperiri extraordinare în domeniul ştiinţelor de orice fel, există ţări în care oamenii mor de foame la propriu. Este cazul Coreei de Nord şi a unor state africane şi asiatice. Problema unei crize alimentare de mari proporţii care ar putea apărea în viitor este una care preocupă pe toată lumea. Capital.ro a stat de vorbă cu unul dintre cei mai avizaţi oameni în problema crizei alimentare: Abdolreza Abbassian, secretar al Grupului Interguvernamental pentru Alimente şi Cereale, organism ce face parte din Food and Agriculture Organization (FAO) din cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite, arată capital.ro.

Nabucco, conducta care va aproviziona Europa centrala si de vest cu gaze naturale din Asia, are doua semnificatii majore. Prima, de natura practica, este o noua sursa de materie prima pentru marii consumatori de gaz din Europa. A doua semnificatie este politica: UE dovedeste Rusiei ca, in ciuda divergentelor dintre statele membre, poate gasi alternativa la cvasi-monopolul Gazprom, scrie hotnews.ro.

Alte titluri importante din economie

Patriciu: BVB trebuie să devină o bursă regională (money.ro)

Cât costă să cumperi teren langă Capitală şi să construieşti o casă cu trei dormitoare: 70.000 euro (zf.ro)

Rusia a refuzat invitaţia la ceremonia de semnare a acordului interguvernamental pentru Nabucco (realitatea.net)

60% din companiile americane vor evita Windows 7 (financiarul.com)

Amonil Slobozia primeste a doua somatie pentru plata datoriilor
(wall-street.ro)

Nu rata astăzi, la ora 14:00, pe capital.ro, BUSINESS BLOGGING REPORT.