Criza care a lovit extrem de violent penitenciarul din Codlea, judeţul Braşov, refuzul Primăriei Constanţa de a spune opiniei publice pe ce a cheltuit banii din „taxa de linişte” şi dezinteresul manifestat de comercianţii din Cluj-Napoca faţă de spaţiile comerciale disponibile în noile terminale ale aeroportului internaţional din oraş sunt informaţiile zilei pe site-urile de ştiri locale şi regionale.

BRAŞOV: De 3 luni încoace, penitenciarul Codlea nu a mai primit bani pentru facturi şi a acumulat datorii mari la furnizorii de gaz, energie electrică şi mâncare. În timp ce somaţiile curg din toate părţile, gardienii fac ore suplimentare, iar unii dintre ei nu şi-au mai luat concediu de acum 2 ani. Deţinuţii nu pot fi duşi la muncă pentru că nu are cine să-i păzească, iar sursa de apă a penitenciarului nu mai face faţă la solicitări, astfel că apa se dă cu porţia, arată bzb.ro.

CLUJ: La primele licitaţii organizate pentru închirierea unor spaţii comerciale în incinta noilor terminale ale Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca nu s-a prezentat nici un ofertant. Consiliul Judeţean, care deţine aeroportul, a transmis că nu a fost depusă absolut nici o ofertă, urmând să se decidă când anume se va relua procedura de licitaţie, scrie ziuadecj.ro.

CONSTANȚA: Primăria Constanţa refuză să facă publică destinaţia sumelor de bani colectate din taxa de linişte. Birul a adus la bugetul local 53 de miliarde de lei vechi, anul trecut, şi 33 de miliarde de lei vechi în primul trimestru al anului în curs, arată cugetliber.ro.

Alte ştiri importante din business-ul local şi regional

CRAIOVA: Salariaţii Avioane zboară spre casă (gds.ro)

CLUJ: Băsescu nu e sigur de investiţiile „tip Nokia” (monitorulcj.ro)

IAŞI: Afaceri în familie cu bani de la UE (ziaruldeiasi.ro)

CRAIOVA: „În 19 ani, nu a fost condamnat nici un mare evazionist“ (gds.ro)

SUCEAVA: Primăriile îşi primesc banii pentru anul 2009 (monitorulsv.ro)

Nu rata astăzi, la ora 12:00, pe capital.ro, primul BULETIN DE ŞTIRI economice online al zilei.