Construirea unui campus universitar de către UMF Cluj la câteva zeci de km. în afara oraşului, un protest spontan al angajaţilor fabricii Tamiv din Braşov care vor rămâne pe drumuri de luna viitoare şi confiscarea câtorva sute de computere aparţinând Şantierului Naval „Daewoo Mangalia Heavy Industries” pentru reproducere neautorizată pe sisteme de calcul a programelor pentru calculator sunt principalele ştiri economice ale orei de pe site-urile regionale.

CLUJ: Conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Iuliu Haţieganu aşteaptă oferte de terenuri de 50-150 ha, la maxim 40 km de Cluj-Napoca, pentru a construi un campus universitar la nivel european. Studenţii medicinişti se îndoiesc de utilitatea unui campus în afara oraşului şi spun că UMF trebuie să dirijeze fondurile spre investiţii deja demarate. Campusul urmează să fie construit în urma Hotărârii Senatului Universităţii nr. 3/09, prin care acesta a fost mandatat să identifice un teren pentru construirea unui campus universitar “după modelul universităţilor de medicină europene”, potrivit purtătorului de cuvânt al UMF, Simona Iclozan, citată de ziuadecj.ro.

BRAŞOV: Protest spontan, ieri, la Tamiv. Zeci de angajaţi ai fabricii de prelucrare a pieilor au încetat activitatea şi au ieşit în curtea societăţii. Oamenii sunt nemulţumiţi de conducerea societăţii, care a încălcat un protocol încheiat în luna ianuarie, potrivit căruia primeau asigurări că fabrica nu îşi va încheia activitatea până la finele anului. Cu toate acestea, de luna viitoare, din cei 87 de angajaţi, 70 vor fi disponibilizaţi. Nici una dintre promisiunile conducerii făcute în ianuarie 2009 prevăzute în protocolul încheiat cu angajaţii nu a fost respectată, scrie bzb.ro.

CONSTANŢA: Peste 200 de computere au fost confiscate, luni, de poliţiştii constănţeni din Şantierul Naval „Daewoo Mangalia Heavy Industries”, în urma unor percheziţii. La acţiune au luat parte ofiţeri ai Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa şi experţi de la Oficiul Român al Drepturilor de Autor (ORDA), care au verificat 348 de computere, descoperind că nu mai puţin de 224 dintre ele aveau instalate programe pentru care nu au putut fi prezentate licenţe din partea firmei producătoare. De asemenea, au fost ridicate 16 hard-disk-uri, care urmează să fie expertizate de reprezentanţii ORDA.  Valoarea prejudiciului a fost estimată la suma de 800.000 de euro, dezvăluie telegrfonline.ro.

Alte ştiri importante din business-ul local şi regional

IAŞI: Un nou val de disponibilizări (evenimentul.ro)

DOLJ: Criza îi afectează pe cei mici (gds.ro)

SĂLAJ: Joburi europene pentru salajeni (salajeanul.ro)

ZIMNICEA: Dunăreana Serv a fost dizolvată (ziarulteleormanul.ro)

Nu rata astăzi, la ora 12:00, pe capital.ro, primul BULETIN DE  ŞTIRI economice online al zilei.