În prezent, la nivel global compania sprijină fiecare locuinţă Habitat fie financiar, fie prin participarea voluntară a angajaţilor la construcţie, sau cu aparatură electrocasnică marca Whirlpool. De asemenea, compania a implementat un sistem de donaţii prin care chiar şi angajaţii Whirlpool pot contribui cu diverse sume.
Săptămâna trecută voluntarii, angajaţi ai companiei din 14 ţări, printre care Danemarca, Italia, Polonia, Cehia, Germania, Marea Britanie, China, Brazilia şi România au ajutat la construcţia unei locuinţe pentru o familie alcătuită din 11 membri – doi părinţi cu cei doi copii ai lor şi şapte alţi copii adoptaţi în urmă cu 15 ani. Familia a lucrat şi ea la ridicarea casei.

“Whirlpool are o tradiţie îndelugată în a sprijini comunităţile locale din ţările în care îşi desfăşoară activitatea. Am ales sa facem acelaşi lucru în acest an aniversar. Ne dorim să fim alături de cei care nu au avut o familie naturală şi care acum au nevoie de o mână de ajutor pentru a-şi putea construi o locuinţă”, declară Mioara Bolozan, Marketing Manager Whirlpool România.

Pentru că anul trecut echipa de voluntari Whirlpool care a lucrat împreună cu Habitat Beiuş a avut o experienţă plăcută, compania a ales din nou asociaţia bihoreană pentru a marca momentul aniversar. Prima dintr-o serie de construcţii cu ajutorul voluntarilor companiei a debutat în Săptămâna Naţională a Voluntariatului din România.

Habitat continuă aici un proiect dezvoltat în parteneriat cu fundaţia Căminul Felix, care are ca scop asigurarea unor locuinţe pentru tinerii şi familiile de tineri care nu şi-au cunoscut părinţii.

“Colaborarea cu Habitat în România a presupus alocarea unor fonduri de aproximativ 120.000 de euro. La acestea se adaugă şi aparatura donată diverselor proiecte dezvoltate la nivel naţional. În acest sens au fost livrate peste 519 de produse electrocasnice în valoare de peste 100.000 de euro”, adaugă Mioara Bolozan.

Proiectul din Oradea este unul prin care Habitat îşi propune să construiască case pentru tinerii crescuţi în orfelinate. Pe parcursul următorilor cinci ani Habitat îşi doreşte să contruiască 30 de astfel de adăposturi. Până acum au fost construite cinci case în acest program.