Nou lansată în acest an în peisajul show-urilor de televiziune, emisiunea „100% adevărat” de la OTV oferă, prin tragere la sorţi, premii în case şi maşini. 16 dintre cei 33 de telespectatori care au primit premii în case vor fi deposedaţi, însă, de apartamente, pentru că acestea nu au fost achitate de firma producătoare a emisiunii. O parte dintre norocoşii telespectatori ai OTV şi-au schimbat deja domiciliul în baza unui proces verbal de predare-primire.

„Este vorba de o datorie de aproximativ 2 milioane de euro, bani care de două luni nu au fost achitaţi. În acelaşi timp, OTV a început o campanie de denigrare faţă de persoana mea, a fratelui meu şi a grupului de firme, inclusiv a cartierelor în care sunt construite apartamentele pe care televiziunea le oferă ca premiu”, a explicat azi dezvoltatorul imobiliar Ionuţ Negoiţă, care deţine firma Domus Stil, cea care a realizat apartamentele oferite în cadrul emisiunii. După această comunicare, făcută în cadrul unei conferinţe de presă, omul de afaceri a plecat fără a mai răspunde la întrebările presei.

Au fost date 33 de apartamente în valoare de 48.500 de euro fiecare

Firma de imobiliare Domus Stil nu are însă nici un contract cu OTV, ci cu firma Videoprod Industries, care produce emisiunea „100% adevărat”. Apartamentele oferite ca premiu sunt amplasate în parcul imobiliar Confort City din Zona Unirii – Vitan, au două camere şi suprafeţe de 63-64 mp şi valorează, fiecare, 48.516 euro cu TVA. Pentru a participa la concurs, telespectatorii trebuie să trimită un SMS, abonându-se astfel la o revistă virtuală. Preţul abonamentului este de 3,57 euro, respectiv 6 euro pentru românii stabiliţi în străinătate. Până acum au fost acordate 33 de apartamente, dintre care au fost achitate doar 17.

„Oamenii premiaţi trăiesc într-o realitate care se va termina în curând, pentru că într-o săptămână noi vom demara procedura efectivă de recuperare a caselor. Pe noi ne interesează, în momentul de faţă, ca cei care au câştigat aceste case să aibă cât mai puţin de suferit şi să ştie că nu este vina companiei noastre că ei vor fi obligaţi să returneze premiile”, a explicat Ancuţa Ionescu, reprezentanta Domus Stil.

Dacă totul ar fi decurs conform contractului, ar fi urmat să fie oferite 80 de apartamente ca premiu. În cazul în care Domus va primi banii pe cele 16 case neachitate, va continua să colaboreze în continuare cu producătorii de la OTV. „Eu trebuie să vând, cu asta mă ocup. În continuare le voi vinde apartamente dacă plăţile se fac la timp, cu preţul corect”, a explicat Ancuţa Ionescu.

Plângere la CNA împotriva OTV

Domus Stil urmează să dea televiziunea OTV în judecată pentru prejudiciu de imagine datorită unei „campanii de denigrare” care constă în reportaje, ştiri şi talk-show-uri în care se vorbeşte despre cumpărătorii nemulţumiţi ai companiei Domus Stil, despre legalitatea anumitor afaceri, acte şi proceduri pe care firma şi fraţii Negoiţă le-au încheiat. Sorin Ionescu, marketing manager la Rin Grand Hotel, care este proprietatea fraţilor Negoiţă, a spus că a depus deja o plângere la CNA despre materialele calomniatoare difuzate la OTV.

Reprezentanţii firmei Videoprod Industries, cea care produce emisiunea „100% adevărat”, nu au putut fi contactaţi până la această oră.

Te-ar putea interesa și: