Pentru oamenii cu dare de mână listele de cadouri de Crăciun adresate celor dragi cuprind produse care costă de la câteva sute de euro la câteva zeci de mii de euro: de la cărţi la parfumuri, de la bijuterii la gadgeturi sau chiar iahturi. Capital.ro a întocmit o listă cu 10 idei de cadouri  pentru bogătaşi.

Iaht: 80.000 de euro0-44579-iaht.jpg

Dacă bugetul alocat pentru sărbătorile de iarnă sare de câteva zeci de mii de euro, un cadou ideal poate fi o ambarcaţiune de lux cu toate dotările incluse. În acest caz, o bună alegere este iahtul cu vele Beneteau Oceanis 31. Acesta poate fi găsit în cadrul showroom-ului NauticLife, companie deţinută de familia Marcu. Ambarcaţiunea are o lungime de aproape 10 metri şi o lăţime de 4 metri şi dispune de două cabine, fiecare cu câte două paturi. Preţul cerut este de 80.000 de euro plus TVA, după cum a declarat pentru capital.ro Mihai Marcu.

0-44580-ineldior.jpgInel de la Dior: 18.500 de euro

Bijuteriile de lux pot fi şi ele o alegere bună mai ales atunci când sunt adresate doamnelor. Brandurile mari, de renume, sunt cele care lansează cele mai exclusiviste colecţii, dar şi cele mai scumpe.

Un astfel de exemplu este inelul Dior “Milly sous la neige”. Acesta poate fi găsit în magazinele Helventasa şi are un preţ de 18.500 de euro (78.540 de lei). Bijuteria este confecţionată din aur alb şi este împodobită cu 43 de diamante de 1,05 carate fiecare.

Ceas: 103.000 de euro0-44576-ceas.jpg

Dacă pentru femei bijuteriile pot fi un cadou desăvărşit, bărbaţii sunt mereu încântaţi de un ceas care să le desăvârşească ţinuta. Şi de această dată însă preţurile sunt foarte piperate. Spre exemplu, modelul Glashutte Original – PanoTourbillon XL, care poate fi găsit în magazinele Helvetansa, este confecţionat din aur alb. Preţul este pe măsura: 103.000 euro (438.900 de lei). Glashutte Original are un diamentru de 42 de mm şi dispune de un mecanism cu încărcare manuală şi  sistem flying tourbillon.

Parfum: 15.000 de euro

Din categoria cadourilor foarte scumpe face parte şi parfumul XerJoff 17/17, aparţinând casei de parfumuri XerJoff ,0-44583-newimage.jpg care costă 15.000 de euro. Acesta poate fi găsit doar în cele două parfumerii de lux “Elysee Concept” din Capitală.

Unicitatea XerJoff 17/17 este dată în primul rand de sticluţa în care se află parfumul, aceasta fiind sculptată în cuarţ şi placată cu aur de 18 K. Colecţia de cuarţ include multe tipuri de piatră, printre care cuarţ fumuriu, roz, galben şi tipurile foarte rare de cuarţ acuamarin, ametist, lapis lazuli şi rutilant. Sticla este aşezată pe un soclu din abanos African, sculptat şi şlefuit manual. Cutia este la rândul ei realizată manual, integral în lemn, ţesături preţioase, alamă şi foiţă de aur.

“Clienţii vizaţi sunt iubitorii de lux, care ştiu să aprecieze arta realizării acestui parfum unic şi au şi potential să îşi ofere un astfel de produs super exclusivist”, a declarat pentru capital.ro Cristina Balan, director al magazinelor amintite.

Laptop: 2.500 de euro

Tot pentru oamenii de business, un gadget de ultimă generaţie poate fi, de asemena, un dar de preţ. În acest moment, cel mai scump din această categorie este notebookul de la Sony, VAIO Z51. Distribuit în toate 0-44581-laptop.jpgmagazinele Sony Center, laptopul poate fi achiziţionat la un preţ de aproape 2.550 de euro (10.700 de lei).

Acesta are un ecranul anti-reflexie LCD X-black de 13,1 inci şi cântăreşte mai puţin de 1,5 kg. VAIO Z51 are un  procesor Intel Core 2 Duo şi dispune de platforma Intel Centrino 2, care asigură procesarea rapidă a aplicaţiilor multiple, o perioada de viaţă extinsă a bateriei, şi conectarea wireless la reţea.

Securitatea datelor este o condiţie necesară pentru orice om de business – iar VAIO Z51 respectă acest lucru prin sistemul de autentificare pe bază de recunoaştere a amprentei.

Cameră foto: 2.000 de euro

0-44574-camerafoto.jpgTot în categoria gadgeturilor intră şi camerele foto perforamante care costă peste 2.000 de euro. Sony Alpha DSLR-A900 este un astfel de exemplu. Cu un preţ de 2.600 de euro, acesta este singurul model cu senzor full-frame din oferta producătorului japonez.

La cei 24,6 MP ai săi, senzorul lui Sony Alpha A900 este capabil captureze imagini cu rezoluţia de 6048×4032 de pixeli. Fişierele JPG rezultate, la setările maxime de calitate, au aproximativ 20 MB. Pentru stocare, aparatul foloseşte două tipuri de carduri, CompactFlash şi Memory Stick Duo/Pro Duo.

Pantofi: 500 de euro0-44584-pantofi.jpg

Întocându-ne la doamne, pantofii veniţi într-o cutie frumos împachetată, sub bradul de Crăciun, pot fi o adevărată încântare. Unii dintre cei mai scumpi pantofi de pe piaţă pot fi găsiţi în magazinele de lux Catwalk. Este şi cazul modelului Minnie Black Satin Cuero de la Pedro Garcia. O pereche de astfel de pantofi are un preţ de aproape 500 de euro (2.000 de lei).

0-44577-geanta.jpg

 

Accesorii: 260 de euro

Tot pentru doamnele care pun mare preţ pe accesorii, genţile de firmă nu trebuie să lipsească din garderobă. Una dintre cele mai scumpe astfel de produse existente pe piaţă este unul dintre modelele de la Mandarina Duck. Preţul este destul de piperat: 260 de euro (1.099 de lei).

Cărţi: 200 de euro

Cărţile sunt, de asemenea, tipul de cadou care nu se demodează niciodată. Dacă este vorba de un volum de un rafinament aparte este şi mai bine! Acesta este cazul unui album de artă în două volume care costă în reţeaua Diverta nici mai mult nici mai puţin de 200 de euro (800 de lei). Cele două volume din “Henri Matisse, 0-44575-carte.jpgCut-outs. Drawing With Scissors”, apărute la editura Taschen, cuprind cele mai importante opere de artă ale artistului francez.

O altă carte „de lux” de pe piaţa locală este tot un album, foto de această dată: “Helmut Newton – SUMO”. Apărut la aceeaşi editură, volumul are un preţ de 605 lei. Acesta a fost publicat în 10.000 de exemplare, într-o ediţie limitată, semnate şi numerotate.

“Clienţii acestor albume sunt în general cei pasionaţi de arta şi fotografie, colecţionari, care apreciază calitatea  reproducerilor precum şi operele protagoniştilor”, a declarat pentru capital.ro Şerban Dan Cătălin, Purchase Managing Director al Diverta.

0-44585-pix.jpgStilou: 1.100 de euro

Cartea de 200 de euro poate fi însoţită şi de un stilou de lux cu un preţ de peste 1.000 de euro. “Cartier – Roman numerals” poate fi găsit doar în magazinele Helventansa. Acesta este fabricat din lac negru cu finisaje de platină, iar peniţa este de aur. Modelul, care costă 1.140 de euro (4.851 de lei), a fost lansat într-o serie limitată de 1.847 de piese.