UPDATE. Premierul Victor Ponta a declarat că el personal, în calitate de prim-ministru, nu a depus nicio cerere de revocare din funcţie a preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor şi a Avocatului Poporului, spunând doar că a solicitat să se adreseze Parlamentului. Întrebat  de ce a cerut revocarea din funcţie a preşedinţilor celor două Camere, premierul a răspuns:"Eu ? Eu, ca prim-ministru, am depus doar cererea de a mă adresa Parlamentului", a spus, zâmbind, Ponta.

Vasile Blaga a confirmat că USL a depus cele două cereri de revocare. Preşedintele Senatului  a anunţat însă că nu va convoca sesiunea extraordinară a Senatului pentru revocarea sa din funcţie şi nu va fi de acord nici cu completarea ordinii de zi a celei de astăzi, de la ora 16.00, întrucât solicitarea în acest sens a USL este "neconstituţională şi nelegală".

"Eu nu pot să convoc în sesiune extraordinară, deci nu voi putea trece pe ordinea de zi un astfel de demers al lor, atât timp cât nu respectă legea şi Constituţia. Nu o să trec niciodată pe ordinea de zi, să le iasă din cap", a spus Vasile Blaga.

Preşedintele Senatului a subliniat că într-o decizie a Curţii Constituţionale se spune clar în ce condiţii poate fi schimbat preşedintele unei Camere.
"Nu voi convoca o sesiune extraordinară a Parlamentului pe această temă pentru că este şi neconstituţională, există şi decizia CC care spune clar în ce condiţii poate fi schimbat preşedintele Camerei şi de asemenea este şi în Regulament", a precizat Blaga.