'Analizele preliminare ale FMI şi Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) indică faptul că aceste măsuri ne vor creşte PIB-ul cu 1,8 puncte procentuale', se precizează în declaraţia finală a reuniunii de două zile de la Cairns.

Într-un context de încetinire a creştere mondiale, sunt necesare iniţiative suplimentare pentru a atinge până în 2019 obiectivul de creştere cu 2 puncte procentuale fixat în februarie de miniştrii de finanţe în cadrul unei reuniuni la Sydney, mai menţionează textul citat.

În perspectiva summitului şefilor de stat şi de guvern ai G20 din noiembrie, de la Brisbane, din Australia, 'vom continua să identificăm o nouă serie de măsuri suplimentare pentru a ne atinge obiectivele comune de creştere', au adăugat miniştrii de finanţe.

Astfel, miniştrii G20 s-au pus de acord asupra unei 'iniţiative în favoarea infrastructurilor' pentru a stimula creşterea economică, în contextul în care previziunile au fost revizuite în scădere pentru următorii doi ani.

'Investiţiile sunt primordiale pentru a creşte cererea şi a stimula creşterea', mai subliniază declaraţia G20.

'Iniţiativa va include, de asemenea, măsuri cheie în strategia noastră de creştere pentru a ameliora climatul de investiţii, care este esenţial în cadrul eforturilor noastre de a atrage sectorul privat', se precizează în text.

SURSA: Agerpres