În apelul depus în februarie şi publicat luni pe pagina de web a Jurnalului Oficial al Uniunii Europene, Societe Generale pretinde că instanţa ar trebui să reducă amenda 'la o sumă adecvată' deoarece a observat 'o eroare de estimare' în alegerea metodei de calcul a valorii vânzărilor, care 'nu reflectă respectivele poziţii ale băncii faţă de efectele cauzate pieţei relevante'.

În decembrie, autorităţile de reglementare a concurenţei din Uniunea Europeană au amendat şase bănci cu suma record de 1,71 miliarde de euro (2,3 miliarde de dolari) pe motiv că au format carteluri ilegale pentru manipularea dobânzilor Euribor şi Libor.

Cartelurile au operat în pieţele de derivate financiare, care sunt produse folosite pentru gestionarea riscului legat de fluctuaţiile ratelor dobânzilor. Printre grupurile penalizate se află Deutsche Bank, Royal Bank of Scotland, SocGen, JPMorgan, Citigroup şi compania de brokeraj RP Martin.

Cea mai mare amendă a primit-o Deutsche Bank şi s-a cifrat la 725,36 milioane de euro, iar Societe Generale şi Royal Bank of Scotland vor plăti 446 milioane de euro şi, respectiv, 391 de milioane de euro.

Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajaţi şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume.

În România, BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă după totalul activelor.

Agerpres