"O sursă apropiata de planurile lui Hillary Clinton a confirmat că aceasta isi va anunța oficial oferta pentru prezidențialele din 2016 in cursul acestui weekend, sâmbăta sau duminica. Anuntul va fi urmat in mod iminent de o călătorie de campanie. Purtatorul de cuvant al echipei de campanie a lui Hillary Clinton nu a răspuns acestor comentarii. Hillary Clinton a fost mult timp aștepta pentru a intra în cursa prezidentiala americana din 2016. Sondajele de opinie o plaseaza intr-o pozitie favorabila fata de posibilii rivali democrati sau republicani", mai scrie Business Insider.

"Conflictul din Yemen creste tensiunile intre Arabia Saudita si Iran", scrie publicatia The New York Times.
 
"Liderii iranieni condamna cu o vehemență rară campaniei aeriana pe care Arabia Saudita o desfasoara in Yemen, aruncând insulte cu caracter personal tânărului prinț saudit care conduce lupta. Ayatollahul Ali Khamenei, liderul suprem al Iranului a denunțat joi loviturile aeriene saudite în Yemen ca fiind "o crimă" și "un genocid". O coaliție regionala condusa de Arabia Saudită a extins campania de bombardare pentru a 16 noapte consecutiv, in eforturile de a opri militiile Houthi, sprijinite de Iran. Rebelii si-au continuat avansul in pofida bombardamentelor, iar organizatiile avertizeaza in privinta unei catastrofe umanitare, în special în orașul-port Aden."
 
"General Electric, aproape de a-si vinde portofoliul real-estate", titreaza The Wall Street Journal.
 
"General Electric este aproape de a vinde majoritatea detinerilor sale imobiliare, cifrate la peste 30 miliarde dolari, ca parte a unui efort mai larg de a se separa de marea afacere financiara care a alimentat profiturile companiei, dar implicit au avertizat investitorii cu privire la riscurile la care se expune gigantul american."
 
"Piețele cresc dupa ce Grecia achita transa de 450 de milioane de euro la FMI", titreaza The Guardian, in pagina sa electronica.
 
"Piețele au resuflat ușurațe după ce Grecia a facut plata de 450 de milioane de euro catre FMI, reprezentand rambursarea unei transe de împrumut catre Fondul Monetar Internațional. "Plata a fost făcută", a declarat joi seara un oficial guvernamental grec."
 
"Economiile trebuie să lucreze împreună pentru a traversa deceniul de creștere slabă, avertizeaza seful FMI", mai scrie Guardian.
 
Seful Fondului Monetar International a făcut o pledoarie in favoare guvernelor, pentru ca acestea sa traverseze deceniul de criza economica si crestere slaba, care a impovarat datoria naționala și ridicat cotele șomajui. Christine Lagarde a spus că economiile dezvoltate și emergente încă mai suferă efectele secundare ale accidentului economic si financiar din 2008 si trebuie să colaboreze mai bine, pentru a evita o eră de creștere redusă. Vorbind la Washington, Lagarde a salutat refacerea economiilor SUA și a Marii Britanii, dar și-a exprimat îngrijorarea cu privire la zona euro și a subliniat ca Rusia și Brazilia sunt națiunile care se confrunta in prezent cu probleme economice."
 
"Intre Statele Unite si Cuba – secretele unui dezghet", titreaza Le Monde.
 
"Barack Obama și Raul Castro au avut vineri o strângere de mână "istorică", un simbol al normalizării inițiate la 17 decembrie 2014 între Statele Unite și Cuba, după cincizeci și patru de ani de razboi rece tropical si un anacronic. Cei doi lideri se vor întâlni la Summit-ul Americilor, programat sa inceapa joi, intr-un proces care scoate Statele Unite din statutul de "putere imperialistă" în America Latină."