În prima postare, preşedintele republican l-a atacat pe Robert Mueller, procurorul însărcinat cu ancheta privind pretinsa implicare a Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016. 

”Gaşca Democraţilor Furioşi ai lui Mueller cere cu brutalitate martorilor să mintă cu privire la fapte”, a scris Trump pe Twitter, înainte de a adăuga: ”Este o nouă epocă Joseph McCarthy”, amintind astfel de fostul senator republican care în anii ’50 a lansat o campanie împotriva tuturor celor bănuiţi de a fi comunişti sau chiar de simple simpatii faţă de comunism, campanie cunoscută sub numele de ”vânătoare de vrăjitoare”. Acest termen este de altfel folosit frecvent de Trump pentru a descrie ancheta condusă de Mueller. 

Liderul de la Casa Albă a postat apoi o serie de patru mesaje preluate de pe contul ”Trenul Trump” (The Trump Train), ce se descrie drept un fan al lui. Într-unul din aceste mesaje apare un montaj foto cu mai mulţi politicieni democraţi în spatele gratiilor, printre ei fiind recunoscuţi Barack Obama, Bill şi Hillary Clinton, John Podesta (directorul de campanie al lui Hillary Clinton la scrutinul din 2016), Robert Mueller şi fostul director al FBI, James Comey. 

Alături de acest montaj este pusă şi o întrebare: ”Acum, odată ce s-a dovedit că este o minciună colaborarea cu Rusia, când vor începe procesele pentru trădare?”