Cea mai mare parte a economiilor suplimentare de 700 milioane de euro realizate anul trecut au provenit de pe urma combinării operaţiunilor de achiziţie, inginerie şi fabricaţie. 

"Suntem pe cale să realizăm sinergii de 5,5 miliarde de euro în 2018, chiar şi fără a lua în calcul contribuţiile realizate de Mitsubishi Motors, noul nostru partener în cadrul alianţei", a declarat preşedintele director general al alianţei Renault-Nissan, Carlos Ghosn. 

Odată cu alăturarea Mitsubishi Motors, alianţa ar urma să realizeze economii suplimentare prin intermediul achiziţiilor în comun şi logisticii, precum şi printr-o localizare mai accentuată, utilizarea în comun a uzinelor, folosirea unor tehnologii şi platforme de vehicule comune, precum şi prin extinderea prezenţei lor combinate pe pieţele mature şi pe cele emergente. 

În 2016, constructorii auto Groupe Renault, Nissan Motor şi Mitsubishi Motors au vândut împreună 9,96 milioane de vehicule în aproape 200 de ţări, adică mai mult de unul din nouă vehicule vândute la nivel mondial. La finele lunii trecute, directorul general de la Renault-Nissan, Carlos Ghosn, estima că alianţa îşi va devansa în scurt timp rivalii Volkswagen Group şi Toyota pentru a deveni cel mai mare constructor auto mondial din lume. 

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană. 

AGERPRES