Încă din primăvara acestui an oficialii Ford România au confirmat asamblarea modelului EcoSport alături de B-Max la uzina din Craiova. Atât John Oldham, președintele diviziei românești a producătorului american, cât și Marina Babară, directorul departamentului de resurse umane au menționat explicit că angajarile demarate în aprilie pentru 976 de angajați vizează producția modelului Ecosport. „Noile posturi merg în paralel cu transformarea uzinei noastre, operaţiune care a debutat în cursul iernii trecute cu scopul de a sprijini producţia viitorului Ford EcoSport”, a declarat John Oldham, în timp ce Marina Babară a menționat că „din luna august, ne vom bucura sa-i putem primi deja pe noii noştri angajaţi, iar acestia vor începe un program de formare specific pentru a înţelege Sistemul Global de Producţie Ford, precum şi  rolurile pe care le vor avea în pregătirea lansării viitorului EcoSport”.

Imaginile surprinse de un telespectator Digi24 Craiova pe centura de sud a orașului din Bănie confirmă intrarea în producția preserie a Ford Ecosport, vehicul care va fi prezentat oficial la expoziția auto de la Frankfurt din luna septembrie.

Fără a da detalii exacte despre model, John Oldham a menționat într-un interviu acordat în exclusivitate revistei Capital în luna aprilie că „SUV-ul EcoSport este o mare oportunitate pentru noi, una pe care o vom utiliza la maximum. Vorbim despre unul dintre acele produse extraordinare care vor marca un segment de piaţă aflat într-o creştere semnificativă. Desigur, vom continua să căutăm şi alte oportunităţi pentru uzina de aici, să aducem noi produse la Craiova. Deocamdată, obiectivul nostru este să lansăm aşa cum trebuie EcoSport, ceva mai târziu în acest an. EcoSport completează perfect familia noastră de SUV-uri precum Kuga şi Edge. Aşa cum ştiţi, iniţial am importat EcoSport din India pentru piaţa europeană, iar această strategie a creat premisele succesului pentru model. Modelul va ajunge pe șosele în toamnă, iar 2018 va fi primul an complet în care EcoSport se va afla în vânzare pe toate pieţele europene”.