Conform Memorandumului, NABUCCO şi TANAP vor face schimb de date tehnice şi alte înformaţîi strategice şi vor „coopera în aşa fel încât să susţină dezvoltarea ambelor proiecte”.
Memorandumul pune accent şi pe necesitatea diversificării rutelor de transport al gazelor naturale în vederea creşterii fiabilității şi diversificării aprovizionării cu gaze naturale a Uniunii Europene şi a Europei de Sud-Est.
„Memorandum consolidează relaţia dintre două părţi care joacă un rol esenţial în Coridorul Sudic de gaze naturale şi ne permite să ne apropiem şi mai mult de realizarea obiectivului comun de diversificare a surselor de aprovizionare cu gaze naturale a Europei”, a declarat Reinhard Mitschek, directorul executiv al NABUCCO Gas Pipeline Internaţional GmbH.
Conducta NABUCCO va transportă gazele naturale provenind din Regiunea Caspică, de la graniţa turco-bulgără prin Bulgaria, România şi Ungaria, către Terminalul de Gaze Central European de la Baumgarten. În calitate de componentă centrală a Coridorului sudic de gaze naturale, NABUCCO este perfect poziţionată pentru diversificarea aprovizionării cu gaze naturale a peste 500 de milioane de potenţiali clienţi din economiile în dezvoltare din Europa de Sud-Est precum și pentru Europa de Vest.