În schimb, Moody's a confirmat ratingul pentru soliditate financiară, precum şi pe cel pentru datoriile pe termen scurt ale Raiffeisen Bank România. Perspectiva asociată ratingului pentru soliditate financiară rămâne una stabilă.
Agenţia de evaluare a precizat că acţiunea vizând ratingurile Raiffeisen Bank România vine la o săptămână după ce Moody's a coborât ratingurile similare ale băncii mamă, Raiffeisen Bank International. La data de 23 decembrie, Moody's a retrogradat calificativul acordat pentru depozitele pe termen lung ale RBI de la 'A3' până la 'Baa1'. Ratingul pentru soliditatea financiară al RBI a fost coborât şi el de la 'D plus' la 'D'. În plus, ambele calificative au fost puse sub supraveghere în vederea unei noi posibile retrogradări.

'Revizuirea pentru o posibilă retrogradare reflectă posibilitatea ca sprijinul de o treaptă venit de pe urma unui posibil sprijin financiar din partea băncii mamă să fie eliminat şi, în consecinţă, ratingul pentru datoriile şi depozitele pe termen lung ale Raiffeisen Bank România vor fi coborâte, în situaţia în care ratingul pentru soliditatea financiară al RBI va suferi o nouă retrogradare', se arată în comunicatul Moody's.

Agenţia de evaluare precizează că, deşi Raiffeisen Bank România are legături financiare directe şi o dependenţă relativ limitată de RBI, de numai 0,3% din activele totale şi 9,4% din pasive, o deteriorare a situaţiei Raiffeisen Bank International ar putea avea efecte negative asupra diviziei din România. Însă, Moody's susţine că aceste riscuri sunt deja încorporate în ratingul Raiffeisen Bank România, care este mai mic decât cel al băncii mamă.

Raiffeisen Bank International a fondat filiala din România în anul 1998. În 2013, banca a obţinut un profit net de 104 milioane de euro, în creştere cu 18% faţă de 2012. AGERPRES