Premierul a mai spus că doreşte o Autoritate pentru Supraveghere Financiară la standarde europene, depolitizată, cu eficienţa şi credibilitatea BNR, susţinând că acest proiect va fi realizat printr-un efort comun al Parlamentului, Guvernului şi al Băncii Naţionale.

Victor Ponta a menţionat că la întâlnirea pe care a avut-o cu guvernatorul BNR a participat şi Mişu Negriţoiu.

După o carieră de 15 ani în ING Bank România, din care şase ani Director General (2006 – 2012), Negriţoiu a ajuns la poziţia de Chairman ING România (non-executive) şi Chairman Advisory Board.

Mişu Negriţoiu s-a născut în 26 mai 1950 în comuna Dăbuleni (județul Dolj).

A absolvit cursurile Facultăţii de Comerţ Exterior din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti (1973) şi mai apoi cursurile Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti (1980) la “fără frecvenţă”. A obţinut titlul de doctor în ştiinţe economice la ASE Bucureşti în anul 1995, cu teza “Investiţiile străine şi tranziţia la economia de piaţă” (pe care a publicat-o în anul următor sub titlul “Salt înainte”). A primit titlul academic de Doctor honoris causa al Universităţii Hertdforshire (Anglia), în 1993.

Şi-a început cariera în 1973, la o întreprindere de comerţ exterior, ILEXIM, care exporta produsele industriei “locale”, articole din metal, mic mobilier şi artizanat. După 5 ani, a fost transferat în cadrul Departamentului de analiză economică la Ministerul Comerţului Exterior, de unde a descoperit America, cu ocazia unor misiuni temporare ca reprezentant comercial al României la New York (1982) şi la Los Angeles (1983 – 1985).

În anul 1985 a fost numit în funcţia de director cu delegaţie (acting) la Întreprinderea ARPIMEX, care se ocupă cu exportul şi importul de pielărie şi încălţăminte (fosta fabrică de tăbăcărie Dâmboviţa).

În martie 1990 a plecat în SUA, de data aceasta cu toată familia, ca şef al Secţiei economice de la New York a Ambasadei României. Guvernul Român i-a încredinţat funcţia de demnitar în octombrie 1990 ca preşedinte (cu rang de Secretar de stat) al Agenţiei Române de Promovare a Investiţiilor Străine şi Asistenţei Economice din Străinătate, reorganizată în 1991 în Agenţia Română de Dezvoltare, ca departament în subordinea directă a Guvernului.

Activitatea politică a culminat cu cooptarea în Guvern, în noiembrie 1992, ca Ministru de stat (Vice Prim-Ministru), preşedinte al Consiliului de Coordonare, Strategie și Reformă.

Începând cu 1 septembrie 1994, a îndeplinit funcţia de consilier prezidenţial pentru probleme economice şi de reformă (cu rang de ministru) şi coordonator al Grupului Consultativ pe probleme economico-sociale pe lângă Preşedintele României, Ion Iliescu. Viaţa politică a continuat în Parlament începând cu noiembrie 1996, când a fost ales deputat de Dolj pentru legislatura 1996 – 2000, pe listele PDSR. A fost membru al Comisiei pentru Politică Economică, Reformă şi Privatizare. A demisionat din Parlament în 5 mai 1997.

A renunţat la cariera politică pentru un rol în mediul privat, la ING Bank.  Din 1997 până în prezent, a urcat treaptă cu treaptă, de la funcţia de Director cu tranzacţiile de piaţă la Director General Adjunct şi Director General, șeful băncii.