Schimbarea în comportamentul de consum va fi susţinută prin MasterCard Digital Enablement Service, care transformă orice device în instrument de plată prin tehnologia de tokenizare sigură şi standardizată, precizează compania.

Lansată iniţial în SUA, în 2014, cu Apple Pay, platforma MDES este astăzi utilizată în 18 ţări europene de emitenţi de card şi operatori de portofele digitale. În Marea Britanie, MDES conectează bănci importante care cumulează peste 70% din conturile bancare britanice cu Apple Pay. Google, un alt operator de portofel digital care utilizează MDES, şi-a anunţat recent intenţia de a lansa Android Pay în Marea Britanie.

'MDES reprezintă fundaţia progresului pe care l-am realizat în materie de tranzacţii digitale securizate, permiţându-le consumatorilor să efectueze plăţi oriunde şi oricum îşi doresc, rămânând încrezători că informaţiile şi tranzacţiile lor sunt protejate. Consumatorii vor avea mai multe opţiuni pentru utilizarea cardurilor în format digital, odată cu implementarea comercială a soluţiilor de plată ale dezvoltatorilor de portofelele digitale', explică Chris Kangas, Head of Mobile NFC Payment Solutions în cadrul MasterCard Europe.

Lansat în 2013, MDES este elementul central al plăţilor digitale securizate, asigurându-le consumatorilor siguranţă deplină, indiferent de metoda de plată utilizată. Apple a implementat serviciile MDES în portofelul său digital, Apple Pay, încă de la lansarea din 2014, platforma MasterCard fiind adoptată ulterior de Samsung Pay şi Android Pay.AGERPRES