Volkswagen a informat miercuri că boardul său va vota la reuniunea din data de 25 septembrie o propunere referitoare la prelungirea contractului pentru CEO-ul Martin Winterkorn până la finele lui 2018.

"Cu Martin Winterkorn la cârmă ne vom continua traseul de succes din ultimii ani" a declarat Berthold Huber, care începând din luna aprilie l-a înlocuit, temporar, pe Ferdinand Piech în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie.

Ferdinand Piech a demisionat în luna mai din toate funcţiile deţinute la Volkswagen după ce a încercat, fără succes, să-i convingă pe membrii Consiliului de Supraveghere să-l schimbe din funcţie pe actualul director general Martin Winterkorn. De naţionalitate austriacă, Ferdinand Piech, în vârstă de 78 de ani, este unul dintre moştenitorii dinastiei Porsche şi una dintre figurile proeminente în mediul de afaceri din Germania.

Volkswagen vrea să devină cel mai mare producător auto din lume până în 2018. Compania a devansat deja grupul american General Motors în 2013, devenind al doilea mare producător auto mondial, după Toyota. Volkswagen are 600.000 de angajaţi şi 119 de fabrici pe plan global. AGERPRES