Display-urile cu tehnologie LCD pe care le știm cu toții astăzi au contribuit la apariția unor aplicații prin faptul că au oferit funcții care țin strict de afișare precum luminozitate, înaltă rezoluție și puritate a culorii.Acestea au fost insa intotdeauna limitate de forma acestora, aproape obligatoriu rectangulara. Au  adus și valoare adăugată printr-o performanță mult imbunatatita din punct de vedere al consumului sau printr-o interfață mai prietenoasă grație funcțiilor de atingere. Nu a fost neglijat nici design-ul, astfel că Sharp, după cum bine se știe, a lansat o gamă variată de ecrane înguste, ușoare și cu rame subțiri.

Însă o companie precum SHARP care are inovația în ADN nu se putea opri la ceea ce a devenit standard și convențional.  Recent  a anunțat dezvoltarea tehnologiei Free Form Design, în varianta prototip, grație căreia afișajul produselor poate lua și alte forme decât cele consacrate – dreptunghiulare sau pătrate – grație încorporării tehnologiei IGZO și a metodelor proprietare de proiectare a circuitului care comandă afișajul.

Ecranele convenționale au o formă dreptunghiulară deoarece au nevoie de o anumită lățime a ramei pentru a face loc circuitului de comandă a afișajului . Prin Free Form Design (design polimorf) funcția circuitului de comandă este dispersată la nivelul pixelilor ecranului. Acest lucru permite ca dimensiunile ramei ecranului să poată fi semnificativ reduse, implicit LCD-ul poate fi conceput în forme extrem de variate.

Spre exemplu, noua aplicație a tehnologiei IGZO  permite ca tabloul de bord al autovehiculelor să fie practic format dintr-un ecran unic. Cu acesta tehnologie, designerii pot crea un bord mai compact, un nou tip de semnalizare digitală, monitoare cu forme de la neobișnuit la trăznit sau dispozitive portabile, precum ceasurile, cu forme complet neobișnuite.

Sharp intenționează să lanseze acest tip de ecran în producția de masă cât mai curând posibil.