Grupul Teamnet a raportat o cifră de afaceri de 71 milioane euro pentru anul trecut, în creștere cu 35% față de rezultatele de peste 53 milioane euro înregistrate în 2012.

Strategia Teamnet pentru următorii ani constă în lansarea de produse și proiecte complexe care vor susține extinderea accelerată în regiune, cu sprijinul financiar din partea a doi parteneri renumiți – IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, și Black Sea Trade & Development Bank precum și asigurarea unei creșteri durabile, care se vor concretiza într-un venit estimat de 100 milioane de euro până în 2016.

„Împreună cu IFC și Black Sea Trade & Development Bank, în calitate de parteneri, ne propunem să dezvoltăm potențialul de creștere din România și din întreaga regiune”, a declarat Bogdan Padiu, CEO Teamnet Group. Din iunie, IFC și BSTDB au devenit acționari minoritari ai Teamnet, în urma unei investiții de 5 milioane euro în capital propriu și de 7,5 milioane euro în împrumuturi pe termen lung efectuate de fiecare dintre investitori. Cei doi parteneri deţin câte 8,33% din acţiunile Teamnet International. “Teamnet are o echipă puternică și o ofertă de produse bine plasată pentru creștere, iar dezvoltarea sa va permite consolidarea industriei de IT&C din regiune”, a declarat Ana Maria Mihăescu, Șef de Misiune IFC în România. În total, Teamnet a ajuns la finanţări de 25 milioane euro, prin care va susţine etapele strategice și planurile de extindere din România și din regiune.

Extindere în Croaţia şi parteneriat cu japonezii de la NEC

Până acum, cei mai importanţi paşi realizaţi de Teamnet în 2014 au fost atragerea de noi investitori, relocarea într-un nou sediu, consolidarea extinderii regionale prin deschiderea unui nou birou în Croația și investiția în principalele domenii strategice. De asemenea, Ymens, compania de cloud din cadrul grupului Teamnet, anunță asocierea cu NEC Europe într-un parteneriat strategic care îmbină expertiza și tehnologia necesare în livrarea de soluții cloud de înaltă calitate dedicate sectorului public din România.

Extinderea în regiune este un pas important pentru evoluția companiei în viitor. Obiectivele Teamnet pentru următorii patru ani se concentrează, în esență, pe dezvoltarea locală și regională. Compania s-a relocat recent într-un nou sediu, Green Gate, o clădire modernă de birouri, mutare care reprezintă un avantaj competitiv și oferă tuturor angajaților actuali și viitori oportunitatea de a-și dezvolta creativitiatea, crește performanța și eficiența. Peste 600 de angajați lucrează în prezent în noul sediu al companiei, în timp ce mai puțin de 10% din forța de muncă Teamnet rămâne în alte birouri locale și internaționale. Teamnet își propune să-și extindă echipa și să ajungă la 750 de angajați până la finele acestui an, ca urmare a investițiilor grupului pentru a obține statutul de angajator de top prin susținerea inteligenței și creativității, prin oferirea de programe de stagiu în vederea atragerii de talente și specialiști.

De asemenea, Teamnet investeşte în deschiderea unui nou birou internațional, adăugând Croația pe lista celor 4 țări în care activează prin filiale regionale, precum Belgia, Turcia, Republica Moldova și Serbia. Compania dezvoltă proiecte și în alte 10 țări din regiune, iar în următorii patru ani plănuiește să aibă o acoperire geografică a regiunii europene Centrale și de Est, dar și a Orientului Mijlociu și Africii de Nord. Ca parte a acestei strategii, Teamnet va deschide birouri regionale în 12 piețe noi precum Polonia, Italia și Bulgaria, o proporție de 40% din venituri urmând să fie generate de activități din afara României, până în 2018.  Compania a alocat 10 milioane de euro pentru extindere, dintre care 5 milioane de euro sunt pentru achiziţii de jucători mai mici.

Referitor la parteneriatul anunțat cu NEC Europe, cele două companii, NEC și Ymens, continuă să susțină în mod activ cloud-ul guvernamental ca fiind soluția optimă pentru creșterea eficienței instituțiilor publice și a transparenței acestora în relația cu cetățenii și mediul de business.

"În cadrul NEC, noi credem în redefinirea valorilor comunității și punem vasta noastră expertiză în slujba dezvoltării de soluții pentru societate. Sectorul public românesc poate deveni mai productiv și eficient accesând tehnologii de ultimă generație prin intermediul soluțiilor și serviciilor informatice dedicate și personalizate. Alături de Ymens, facem astăzi un pas important și anunțăm acest parteneriat care vine în sprijinul instituțiilor publice, al cetățenilor și al întregii societăți. NEC pune la dispoziția sectorului public românesc soluțiile și tehnologiile sale, cu principalul scop de a susține România pe piața digitală unică europeană", au declarat  reprezentanţii oficiali ai NEC Corporation.

Ca parte a strategiei Teamnet pe termen lung, un pas important va fi IPO (ofertă publică inițială), care va stimula planurile de extindere și inovație continuă ale companiei.  Compania intenţionează să se listeze la bursă în următorii 5-7 ani. „Va fi o dublă listare, dar va trebui să ţinem cont şi de starea de spirit a burselor din acea perioadă”,a  declarat Padiu.