În sud-vestul ţării, cele mai mari trei manifestaţii au avut loc la Stuttgart şi în oraşele universitare cu tradiţie Heidelberg şi Tubingen, însă datele poliţiei, prezentate duminică, arată că prezenţa a fost mult mai scăzută decât s-au aşteptat organizatorii.

La Heidelberg, erau aşteptaţi 500 de demonstranţi, însă poliţia a precizat că numai 250 au fost prezenţi. La Stuttgart, 900 de persoane au anunţat, pe o pagină specială de Facebook, că participă, însă numai 400 au ieşit din case, potrivit estimărilor poliţiei. La Tubingen, poliţia a numărat numai 40 de participanţi.

Primul Marş Global pentru Marijuana a avut loc în SUA în 1999. Organizatorii susţin că astfel de marşuri au loc în sute de oraşe din întreaga lume.

Singurul partid politic care cere legalizarea acestui drog sunt Verzii, reprezentanţii filialei de tineret a acestei formaţiuni fiind prezenţi la marşurile din weekend.

Purtând tricouri pe care era scris 'Reglementare, nu incriminare', demonstranţii au mărşăluit prin centrul oraşelor pentru a cere legalizarea consumului de marijuana.

Noi demonstraţii sunt programate pentru sâmbăta viitoare în oraşele Mannheim şi Ulm.

Asociaţia Canabisului susţine că 4.000 de persoane au luat parte la Marşul Global pentru Marijuana de anul trecut, cea mai mare demonstraţie având loc la Ulm.

Marşul are loc în mod tradiţional în prima zi de sâmbătă a lunii mai, însă, în contextul în care în acest an aceasta a căzut în apropierea Zilei Muncii, unele oraşe au decis să organizeze acest eveniment în a doua sâmbătă.AGERPRES