"Premierul Chiril Gaburici şi ambasadorul Sorin Ducaru s-au arătat interesaţi în deschiderea, cât mai curând, a unui Oficiu de legătură al NATO la Chişinău, care să faciliteze dialogul şi cooperarea bilaterală în promovarea reformelor din sectorul de securitate şi apărare, dar şi implementarea proiectelor bilaterale", indică un comunicat al guvernului de la Chişinău.

Un alt subiect al întrevederii a vizat elaborarea unei noi strategii de securitate naţională a Republicii Moldova, în contextul evoluţiilor din regiune. Premierul moldovean a subliniat că autorităţile de la Chişinău mizează pe sprijinul statelor membre NATO, la nivel de expertiză, în definitivarea acestei strategii.

La finalul întâlnirii, premierul Chiril Gaburici a reiterat invitaţia pentru secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, de a vizita Republica Moldova în această vară.

În cadrul vizitei sale la Chişinău, secretarul general adjunct al NATO pentru riscuri de securitate emergente, Sorin Ducaru, a mai purtat convorbiri cu preşedintele Nicolae Timofti şi cu ministrul de externe Natalia Gherman.AGERPRES