Fujitsu Siemens Computers Romania a anuntat ca in cel de-al treilea trimestru al anului s-a pozitionat pe primul loc pe piata IT din Romania, in ciuda situatiei economice incerte. Conform datelor IDC, compania este lider la clasificarea „Toate Produsele”, cu o cota de piata de 11,4% si 31.563 de unitati vandute in perioada analizata. Acest lucru indica o crestere de la an la an de 127,2%.

Fujitsu Siemens Computers Romana se situeaza pe prima pozitie si pe segmentul de desktopuri, cu 20.886 unitati vandute in trimestrul al treilea si cu o cota de 13,9% din piata. Pe segmentul serverelor compania are o cota de piata de 7,2%.

Fujitsu Siemens Computers Romania isi mentine estimarile privind o cifra de afaceri de 75 milioane de euro pentru anul fiscal in curs, conform declaratiei lui Dragos Nicolaescu, country manager-ul companiei. Astfel, Fujitsu Siemens Computers Romania va marca o crestere de 15% fata de anul precedent, cand a obtinut afaceri de 63,9 milioane euro, reprezentand o crestere de aproximativ 30% fata de anul anterior.

In ceea ce priveste evolutia pietei locale de IT in conditiile actuale de criza financiara, Dragos Nicolaescu a declarat ca se asteapta la un declin al vanzarilor pe segmentul hardware.

„Cred ca va avea loc o scadere a vanzarilor de hardware de 20-30%, mai mare pentru desktopuri si mai mica pentru laptopuri. Cele din urma isi vor continua cresterea insa intr-un mod mai temperat decat pana in prezent, insa desktopurile vor inregistra scaderi ale vanzarilor”, a spus Dragos Nicolaescu.

Acesta prevede insa o crestere a segmentului de software, in ciuda situatiei economice incerte. „Si piata de servicii va inregistra o crestere puternica, poate chiar o dublare, companiile orientandu-se spre sporireaeficientei sis pre extrenalizarea serviciilor de IT ” a mai adaugat oficialul Fujitsu Siemens Computers Romania.

In aceasta toamna Fujitsu Siemens Computers a lansat 14 modele noi de notebook-uri si 11 modele noi de PC-uri.

Fujitsu Siemens Romania este unul dintre cei mai importanti furnizori europeni de solutii si servicii IT, cu o concentrare strategica pe produsele, serviciile si soluţiile Mobility&Dynamic Data Center din generatia urmatoare. Oferata companiei se compune din dispozitive handheld pana la desktop-uri, solutii si servicii pentru infrastructura IT.