Dieter Zetsche, în vârstă de 62 de ani, va rămâne până în 2019 preşedintele Consiliului de administraţie al Daimler AG şi va conduce divizia de automobile Mercedes-Benz. 

"Prin prelungirea contractului vom asigura continuitatea la vârful companiei, necesară pentru un succes sustenabil", a afirmat preşedintele Board-ului de supervizare al Daimler, Manfred Bischoff. 

Directorul de vânzări Ola Kaellenius va prelua de la 1 ianuarie 2017 conducerea departamentului de cercetare – dezvoltare la divizia de automobile Mercedes-Benz, a anunţat marţi producătorul auto german. 

Luna aceasta, Daimler AG a raportat un profit net record pentru anul 2015 în condiţiile în care vânzările de automobile de lux marca Mercedes-Benz au crescut în pofida încetinirii economiei mondiale. 

În 2015, Daimler a realizat un profit net de 8,9 miliarde de euro, faţă de 7,3 miliarde de euro în 2014, în condiţiile în care veniturile grupului au crescut cu 15% până la 149,5 miliarde de euro. Numărul de vehicule vândute la nivel de grup a crescut cu 12% până la 2,9 milioane unităţi. Această creştere s-a datorat în principal diviziei Mercedes-Benz Cars, care şi-a majorat livrările cu 16%, şi mai puţin diviziei de camioane, în cazul căreia vânzările au crescut doar cu 1% şi au fost mai mici decât se preconiza iniţial din cauza situaţiei dificile de pe pieţele din America Latină şi Indonezia. 

Pentru 2016, Daimler AG se aşteaptă doar la creşteri 'uşoare' ale veniturilor şi profiturilor după un an record. Ritmul de creştere în China va fi mai moderat în acest an, a subliniat Daimler cu privire la cea mai profitabilă divizie a sa, Mercedes-Benz Cars, ale cărei vânzări au crescut anul trecut cu 41% în China, principala sa piaţă. 

În 2013, Daimler a inaugurat oficial, la Sebeş, în România, unitatea de producţie pentru montaj cutii de viteză automate pentru autoturismele de lux Mercedes-Benz. 

AGERPRES