Cu documente de rezidenţă şi referinţe de la locuri de muncă false, romii au cerut şi primit beneficii uriaşe. Ani de zile au solicitat eliminarea impozitelor, ajutoare de şomaj, pentru creşterea copiilor sau pentru locuinţă.

Imaginile alăturate au fost publicate de către Daily Mail și au creat indignarea britanicilor, care au putut vedea BMW-ul etalat în fața unei vile spectaculoase.

Romii nu s-au oprit aici. Ei au folosit certificate de naştere false, pentru copii care fie nu există, fie sunt victime ale traficului cu fiinţe umane.

În urma unei operaţiuni de colaborare între autorităţile britanice şi cele din România, opt dintre răufăcători printre care şi Teluş Dumitru, liderul de 36 de ani al grupului, au fost arestaţi. Teluş a fost prins pe aeroportul din Essex.
Unele vile, deşi văruite în culori ţipătoare şi oarecum făcând notă discordantă într-o zonă a lumii unde agricultorii folosesc în continuare căruţe trase de cai, au fost comparate cu cele din Beverly Hills.
Motive de nemulțumire
Britanicii nu ar avea aproape niciun motiv economic să mai lase imigranții din Europa de Est să vină să muncească la ei. Și asta pentru că PIB-ul britanic este cu doar 0,95% mai mare ca urmare a celor 700.000 imigranţi proveniţi din opt ţări din Europa de Est care au aderat la UE în 2004 şi din cele două state est-europene, România şi Bulgaria, care au aderat în 2007, susţine într-un raport Institutul Naţional de Cercetări Economice şi Sociale.
Pe de altă parte, doar între 0,3 şi 0,5 puncte procentuale din acest nivel superior al PIB-ului constituie rezultatul unei migraţii mai mari decât normalul, din ţări precum Polonia, Lituania, România şi Republica Slovacă, după ce restricţiile privind imigrarea au fost eliminate în Marea Britanie cu şapte ani în urmă, prin contrast cu multe alte state din UE, cum ar fi Germania şi Austria.