Într-o campanie de conştientizare a uriaşei risipe de hrană la nivel mondial, Gordon Ramsay şi alţi chefi celebri vor găti cu resturi de mâncare.

Mişcarea va avea loc la iniţiativa lui Dan Barber, unul dintre cei mai apreciaţi bucătari din New York. Acesta va deschide primul său restaurant popup din Londra, wastED London, din 24 februarie până în 2 aprilie. Cina va costa 15 lire sterline, potrivit Gustarte.

Gordon Ramsay, Tom Kerridge şi Clare Smyth se află printre chefii onoraţi cu stele Michelin care vor găti alături de Barber.

„Problema se pune tot mai acut pe viitor, faţă de consumul de alimente. Ştim cu toţii că, în prezent, în Uniunea Europeană, fără subvenţii, nu s-ar putea produce produse la preţuri accesibile pentru consumatori. Din păcate, la români s-a observat o obişnuinţă în a-şi umple frigiderul şi, după un timp, să se constate depăşirea termenului de valabilitate înainte de consum“, declara în urmă cu câteva luni fostul ministru al Agriculturii Achim Irimescu.