Motivul pentru care Teszari a început să iasă în public este fiul său. Acesta pratică tenisul de performanţă la CSM Oradea şi a cucerit deja titlul naţional la Campionatul Naţional de tenis în sală, la dublu 14 ani masculin. Libertatea a aflat că unul dintre cei mai enigmatici oameni din România, patronul RCS-RDS Zoltan Teszari, care iese extrem de rar în public, face excepție când e vorba de turneele de tenis ale fiului său, pe care îl însoțește aproape peste tot! Anul acesta, a fost după el inclusiv la turneele din Ungaria și Austria.

Christian e talentat, dar tenisul de azi e extrem de competitiv și la nivel de copii. Teszari jr. a participat la 10 turnee de tenis în 2018, nereușind însă la nici una din apariții să lege mai mult de două victorii. E mai atras de proba de dublu.

Campionatul Naţional de tenis în sală, la dublu 14 ani masculin a avut loc la 7-13 ianuarie, la Bucureşti. Perechea orădeană a avut un parcurs impecabil, cedând un singur set în toate meciurile disputate. Cotaţi cu şansa a treia la cucerirea titlului naţional, cei doi jucători orădeni Mihai Lungu şi Christian Teszari  au trecut în primul tur de cuplul Cezar Vâlceanu (Tenistar Târgu Jiu) – Carel Wessel (Major Bucureşti), scor 6-1, 7-5, eliminând apoi perechea Matei Onofrei (TC Coreco Iaşi) – Eduard Schipor (CFR Iaşi), scor 7-5, 6-1.

În semifinale, Lungu şi Teszári au învins perechea Alin Fătu (TC Bucureşti) – Andrei Voican (CS Târgovişte), scor 6-4, 5-7, 10-6, iar în finală au triumfat în faţa cuplului Alexandru Giurea (CSŞ Petroşani) – Eric Verdeş (CSM Zalău), scor 7-6 (4), 6-4.
Cei doi au participat şi la proba de simplu. Teszári Zoltán Christian (cap de serie nr. 8) a fost eliminat în turul doi, dar Mihai Lungu (cap de serie nr. 7) a ajuns până în finală, devenind vicecampion naţional. Lungu a pierdut finala în faţa favoritului nr. 2, Andrei Voican (CS Târgovişte), scor 5-7, 1-6.

SURSA FOTO: LIBERTATEA


Te-ar putea interesa și: