Ziua Verde 2009, program de educare si implicare in reciclarea DEEE (deseuri de echipamente electrice si electronice) si in consumul responsabil de energie, va derula o campanie pilot de informare si educatie de mediu in scolile si liceele din judetul Ilfov. Prima etapa a programului se va desfasura in luna mai 2009, aproximativ 15.000 de elevi urmand sa fie implicati in activitati.

Campania din scoli a Ziua Verde 2009 urmareste informarea elevilor de gimnaziu si liceu in ceea ce priveste modalitatile de reciclare, precum si dezvoltarea unei atitudini responsabile fata de mediu, prin intermediul unor activitati specifice interactive cu scop educativ.

“Campania educationala derulata de Ziua Verde vine in intampinarea obiectivelor noastre de a-i implica pe elevi in actiuni care sa le dezvolte un spirit civic activ si grija fata de mediul in care traiesc si vor trai ca si tineri si adulti. Trebuie sa recunoastem cu totii importanta reciclarii si a consumului responsabil de energie, dar nu ca simpli spectatori, ci ca parti implicate in mod direct. Suntem convinsi ca aceasta initiativa va primi din partea elevilor nostri un raspuns pozitiv”, a declarat Mihai Cristescu, Inspectorul Scolar General Adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean Ilfov.

“Ne angajam intr-o misiune nu fara dificultati, dar posibila, in fata si alaturi de un public necrutator, critic si permeabil totodata – elevii si tinerii. Respectul fata de mediu inseamna respectul fata de viata. In acest sens, el devine un element important, iar noi suntem datori sa ii informam si sa ii sprijinim pe acesti elevi sa invete cum se cladeste acest respect”, a declarat Iulia Sirbu, Project Manager Ziua Verde.

Ziua Verde este un program de informare, constientizare si implicare in privinta reciclarii DEEE (deseuri de echipamente electrice, electronice si electrocasnice, inclusiv surse de iluminat) si sustine consumul responsabil de energie. Desfasurat ca prima etapa in 2008, sub sloganul “Recicleaza! Acum ai cum!”, “Ziua Verde” a comunicat necesitatea reciclarii DEEE si a implementat solutii concrete de colectare, “Colturile Verzi”.