„Mândria de a fi contemporan cu centenarul profesiei contabile, o profesie nobila, de tradiție, care a contribuit la construirea României moderne în perioada interbelică, ” spune Andrei Aurel, Președinte CECCAR Filiala București. 

„De la perioada interbelica la era digitala, la globalizare a fost un drum lung și în care, pe mai departe  profesionistul contabil, membru al organismului profesional independent CECCAR trebuie să privească în viitor, pornind de la tradiție și de la realitățile zilelor noastre, trebuind să împletească armonios dezvoltarea pe plan national cu dezvoltarea colaborărilor economice internaționale, mai spune Andrei Aurel. 

„Onoarea de a fi în acest An Centenar Președintele celei mai mari Filiale a Corpului Experților Contabili și a Contabililor Autorizați din Romania, respectiv CECCAR Filiala București, mă face să mă înclin în fata activității profesionale și a rezultatelor obținute de membrii organismului nostru profesional. Transmit pe aceasta cale, cele mai bune ganduri tuturor profesionistilor contabili din Romania, ” a mai precizat oficialul CECCAR. 

Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) este organismul profesional care gestionează profesia contabilă din România și funcționează în baza Ordonanței Guvernului nr. 65/1994 privind organizarea activității de expertiză contabilă și a contabililor autorizați, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Cu o istorie de 100 de ani, Corpul datează încă din anul 1921, când prin Decret Regal a fost înființat sub numele Corpul Contabililor Autorizați și Experților Contabili.

Astăzi, CECCAR este reprezentat în toate cele 41 de județe ale țării și în Municipiul București, prin filiale teritoriale. CECCAR are acoperire națională, toate cele 42 de filiale având sedii de desfășurare a activității în reședințele de județ și salariați care asigură logistica la nivel național, fiind printre cele mai mari organisme profesionale din regiunea de sud-est a Europei, cu peste 40.000 de membri.

De la înființare și până în prezent, Corpul a cunoscut mai multe etape de dezvoltare în prezent fiind membru al Federației Internaționale a Contabililor (IFAC), al Accountancy Europe  (Organizația europeană a contabililor), al Federației Internaționale a Experților Contabili Francofoni (FIDEF), al Comitetului de Integrare Latină Europa America (CILEA), al Federației Europene a Consilierilor Fiscali (ETAF) și al altor organisme internaționale și regionale.