Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP) cere suspendarea aplicării Legii 329/2009 în cazul instituţiilor publice de control şi a instituţiilor publice subdimensionate, după o analiză din care a reieşit că activitatea acestora va fi grav afectată dacă angajaţii lor vor fi în concediu.

SNFP solicită suspendarea aplicării prevederilor Legii 329/2009, cu privire la acordarea a patru zile libere neplătite pentru luna decembrie, în cele două instituţii, ca urmare a analizei făcute în cadrul Consiliului Naţional SNFP, se arată într-un comunicat de marţi al SNFP.

Sindicaliştii au constatat că activitatea celor două tipuri de instituţii este drastic afectată, generând, pe de o parte, revolta contribuabililor care nu pot beneficia de anumite servicii publice în timp util iar, pe de altă parte, amplificarea actelor de evaziune fiscală, munca la negru, de indisciplină economico-financiară şi a altor fenomene de combătut, fiind afectate, în cele din urmă, veniturile la bugetul de stat.

Luna decembrie a fiecărui an a fost marcată de numeroase acte de încălcare a legii în diferitele domenii iar instituţiile publice au făcut cu greu faţă acestei perioade, susţin sindicaliştii SNFP.

„SNFP atrage atenţia asupra faptului că decizia guvernamentală de reducere a cheltuielilor de personal, în luna decembrie, va amplifica starea de nemulţumire a populaţiei precum şi slăbirea autorităţii de stat în lupta cu evaziunea fiscală, motiv pentru care ne desolidarizăm categoric de această decizie”, se arată în comunicat.

Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP) anunţa, în urmă cu câteva zile, că va declanşa proteste, din ianuarie 2010, dacă noul Guvern nu va rezolva problemele angajaţilor din domeniu şi va continua politica de diminuare a veniturilor.

Alianţa Bugetarilor a decis, în 12 noiembrie, să refuze semnarea acordurilor individuale prin care s-ar respecta articolul din Legea privind reducerea cheltuielilor, care prevede scăderea veniturilor bugetarilor cu 15,5 %, anunţând că îşi rezervă dreptul să organizeze diferite proteste şi un miting în Capitală.

Te-ar putea interesa și: