Motivul este acela ca nu vedem cum poate fi vorba de un „lant de magazine”, daca atunci cand mergi sa inchiriezi o caseta de la un centru, altul decat cel la care ai facut abonamentul, esti nevoit sa achizitionezi un nou abonament. si, bineinteles, sa platesti din nou contravaloarea acestuia. „Cel pe care il aveti deja (e vorba de abonament n.r.), nu e valabil decat acolo unde l-ati facut. Noi avem o alta gestiune si de aceea trebuie sa va faceti un alt abonament. Daca nu va convine, mergeti in alta parte”, a venit prompt raspunsul vanzatorului. De aceea, credem ca in promo-urile sale Hollywood Music & Films ar trebui sa vorbeasca doar de „zalele” disparate ale „lantului” de magazine si nu de lantul sau de magazine.

Aventurile unei asigurari de sase milioane USD

Ani de-a randul aeronavele care apartin companiei nationale Tarom au fost asigurate la Asigurarea Anglo-Romana. Milioane de dolari au intrat anual in buzunarele companiei care a apartinut lui Victor Stanculescu si care acum este condusa de omul de afaceri Koshro Azad. Anul acesta, Nicolae Demetriade, presedintele Tarom, l-a anuntat pe Azad ca, pentru a primi din nou contractul de sase milioane de dolari, trebuie sa-si majoreze capitalul social cu cateva miliarde de lei bune. Se pare insa ca arabul nu prea a avut bani de majorare asa ca s-a dus la Ioan Niculae, patronul Asirom, propunandu-i un fel de fuziune dintre Asirom si Asigurarea Anglo-Romana, avand drept unic scop contractul de asigurare pentru Tarom. Niculae a acceptat bucuros oferta, dar l-a rugat pe Demetriade sa verse mai intai Tarom sase milioane de dolari in contul noii companii, dupa care sa se faca si majorarea de capital. seful Tarom a refuzat sa inchida ochii la aceasta oferta, iar, in final, contractul a fost semnat cu Omniasig.

Netoiu vinde painea scump

La terasa Brates din Venus, apartinand lui Gigi Netoiu, felia de paine costa 1.100 de lei. „Sa nu spuneti ca nu v-am atentionat”, le spune chelnerul putinilor clienti care isi manifesta dorinta sa comande ceva. Painea nu este doar scumpa, ci si veche si taiata in felii subtiri, ca cele de salam. Ritualul servirii ei este, insa, unul inedit. Chelnerul vine cu un cos plin, din care scoate feliile una cate una numarandu-le atent cu voce ridicata, pentru ca si clientul sa le poata numara la randul sau. Seara devine astfel mai romantica. La o masa obisnuita in doi, painea, monitorizata atent, poate costa intre 16.500 lei (15 felii) si 25.000 lei (22,7 felii). Daca painea e scumpa, circul e gratuit. El e asigurat de cei trei-patru maidanezi, care se plimba printre mese, dand voiosi din coada, pentru ca, nu-i asa, „Il comandante Netoiu” este nu doar patron de carciuma, ci si vicepresedinte la Dinamo, clubul „cainilor rosii”.

Gheorghe zamfir merge cu clasa a II-a

Nimic nu pare sa tulbure decorul banal si deja arhicunoscut al unui drum cu trenul pana la mare. si totusi, un singur personaj demonstreza, inca o data, ca aparentele ascund surprize. Sa fie cele aproximativ 120 de milioane de discuri vandute si renumele de cel mai cunoscut artist roman peste hotare repere suficiente pentru identificarea lui? Calatorul de la clasa a II-a isi continua linistit motaiala pe locul de la geam, imbracat lejer in pantaloni scurti, cu sosete cu patratele si o carte pe genunchi, pe care o mai deschide cand opreste trenul in gara. „O fi Gheorghe Zamfir?”, susotesc cativa copii, vecini de compartiment cu artistul. Raspunsul se regaseste pe buzele personajului, care mai deschide, din cand in cand, ochii si le zambeste plictisit. „Imi place sa merg cu trenul, in masina ma plictisesc”, raspunde Gheorghe Zamfir intrebarii noastre firesti. Pe urma ne mai arata o carte scrisa de el, care a aparut la magazinul Muzica si cuprinde povestea vietii sale: amintiri din tinerete, poze alaturi de toti marii artisti ai lumii si fotocopii ale unor documente, care demonstreaza cum a fost escrocat. Artistul va sta la Neptun si se va intoarce tot cu trenul.