"Un nou Yemen s-a născut!" şi "Regimul a căzut!", scandau zeci de tineri protestatari entuziaşti, prezenţi în zona pe care o ocupă de câteva luni, lângă universitatea din Sanaa.

Ali Abdullah Saleh, care conduce ţara de peste 32 de ani, a fost rănit vineri într-un bombardament, iar sâmbătă seara a ajuns la Riad, pentru a urma un tratament medical. Conform unei surse oficiale saudite, Saleh urmează să revină la Sanaa, după însănătoşire.

Potrivit Constituţiei yemenite, în absenţa şefului statului, ţara este condusă de către vicepreşedinte. Conducerea interimară a armatei yemenite a fost preluată de vicepreşedintele Abdel Rabbo Mansour Hadi.

Televiziunea publică yemenită continuă să difuzeze cântece consacrate preşedintelui Saleh.

Spre deosebire de perioada anterioară, situaţia era calmă duminică, la Sanaa.

Conform unor surse tribale, şeful puternicului trib Hached, şeicul Sadek al-Ahmar, şi-a manifestat disponibilitatea de accepta armistiţiul propus de Arabia Saudită, pentru încetarea confruntărilor între combatanţi rebeli şi forţe loiale preşedintelui yemenit.
Printr-un comunicat difuzat sâmbătă noaptea, comitetul tineretului protestatar a cerut crearea unor comitete de apărare, pentru protejarea bunurilor publice, ca reacţie la cazurile de jaf înregistrate deja în Taiz, unul din principalele nuclee ale mişcării contestatare din Yemen.
SURSA: Agerpres