Yahoo! ar putea achiziţionat o participaţie considerabilă din siteul Hulu dacă acesta va urma o ofertă publică iniţială, potrivit Stifel Nicolaus & Co., citat de Bloomberg.

Hulu, deţinut de trei dintre cele mai mari reţele de televiziune din Statele Unite, pregăteşte o vânzare de acţiuni care ar putea evalua compania la peste 2 mld. dolari, potrivit unei surse care are cunoştinţă despre planul companiei.

Yahoo, proprietarul unuia dintre cle mai populare motoare de căutare din Statele Unite, ia în considerare achiziţionarea unei participaţii din Hulu pentru a-şi solidifica partea de divertisment a site-ului şi pentru a atrage publicitate, potrivit lui Jordan Rohan, analist al Stifel Nicolaus în New York.

Veniturile Hulu pentru acest an, estimate la 200 mil. dolari, „implică o monetizare superioară“ în comparaţie cu YouTube, video-siteul Google, spune Rohan.

Fondat în 2007 de NBC Universal, parte a corporaţiei General Electric, şi de Fox, parte a News Corp., Hulu a început ca un serviciu de publicitate pentru vizitatorii care urmăreau online reluările show-urilor televizate în mod gratuit. Acum, după ce celor doi proprietari li s-a mai alăturat şi ABC, parte a Walt Disney, şi Providence Equity Partners, situl pretinde o taxă.