În acest context, Warner Bros. Discovery a precizat că se află în căutarea unui înlocuitor pentru Chris Licht, a cărui demisie are efecte imediate.

Totodată, o echipă interimară de conducere îi va include pe Amy Entelis – dezvoltatoare de talente şi conţinuturi; Virginia Moseley – director editorial; Eric Sherling – director de programe pentru piaţa americană; şi David Leavy – director operaţional.

Chris Licht a preluat funcţia de CEO al postului CNN în mai 2022

„Am un mare respect pentru Chris, personal şi profesional. Jobul de a conduce CNN nu a fost niciodată uşor, mai ales într-o perioadă de mari perturbări şi transformări, iar el s-a implicat trup şi suflet”, a declarat David Zaslav, preşedintele şi CEO-ul Warner Bros. Discovery, potrivit unui comunicat preluat de Reuters.

Chris Licht, care lucrase ca director special de programe la CBS şi producător executiv şi creator al talk-show-ului „The Late Show with Stephen Colbert”, a preluat funcţia de CEO al postului CNN în mai 2022, înlocuindu-l pe Jeff Zucker.

Chris Licht s-a confruntat cu o presiune intensă în ultima vreme

Potrivit sursei menționate, acesta s-a aflat sub o presiune intensă după publicarea unui articol în revista The Atlantic, care sublinia neînţelegerile dintre directorul postului şi echipele sale.

Printre alte critici care i-au fost aduse s-a aflat şi decizia postului CNN de a difuza pe 10 mai o emisiune în direct cu Donald Trump, în timpul căreia fostul preşedinte american a repetat acuzaţiile sale despre fraudarea alegerilor prezidenţiale din 2020.

Cotele de audienţă ale postului CNN au scăzut în ultima perioadă

În aceeaşi emisiune, Donald Trump a spus că dacă va fi reales ca preşedinte al Statelor Unite, îi va graţia pe mulţi dintre susţinătorii lui care au fost condamnaţi după ce au participat pe 6 ianuarie 2021 la incidentele de la Capitoliu, Washington.

Mai apoi, fostul preşedinte american a declarat că o moderatoare a postului de știri CNN, Kaitlan Collins, este „o persoană răutăcioasă”. Întregul episod a atras imediat atenția publicului american.

Cotele de audienţă ale postului CNN au scăzut în ultima perioadă, deşi compania din SUA a încercat să atragă mai mulţi telespectatori republicani, amintește sursa menționată.