Vremea o ia razna complet! Vine vara în România? Se anunță temperaturi halucinante. Prognoza meteo ANM

ANM vine cun noi informații privind prognoza meteo pentru finalul acestei săptămâni. Potrivit meteorologilor, joi, vremea va continua să se încălzească, revenind deosebit de caldă în cea mai mare parte a ţării.

Totodată, sursa citată mai precizează că cerul va fi variabil spre mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare la munte, îndeosebi în zona înaltă, iar trecător şi cu viteze mai mici în sud-estul teritoriului.

În ceea ce privește  temperaturile maxime, acestea se vor situa, în general, între 10 şi 19 grade. Totodată, dimineaţa, în zonele joase, pe alocuri se va semnala ceata.

Și în București va fi prezentă vreme de vară. Temperaturile diurne din Capitală vor continua să crească uşor, astfel încât vor caracteriza o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va avea uşoare intensificări. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă.

Căldura se va resimți și la munte. Aici, vremea va fi în general frumoasă şi caldă pentru această dată. Ziua cerul va fi mai mult senin, însă în cursul nopţii se va înnora treptat în nordul Carpaţilor Orientali, unde izolat vor fi precipitaţii slabe mixte.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare, îndeosebi în zona înaltă, unde rafalele vor depăşi 60…70 km/h. În ceea ce privește temperaturile diurne, acestea vor fi mai ridicate decât în ziua precedentă.

Prognoza meteo ANM pentru 8 martie

Totodată, potrivit datelor publicate de ANM, în săptămâna 08.03.2021 – 15.03.2021, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. În ceea ce privește cantitățile de precipitații, acestea vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, cu o tendință ușor deficitară în regiunile extracarpatice.

În săptămâna 15.03.2021 – 22.03.2021 prognoza meteo este asemănătoare. Temperaturile medii ale aerului se vor situa în jurul celor normalepentru această săptămână, în toate regiunile.

La finalul lunii martie, în săptămâna 22.03.2021 – 29.03.2021 Mediile temperaturilor se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunie.