Fostul premier Victor Ponta a lansat din nou, marți seară, într-o intervenție telefonică la un post de televiziune, un atac virulent la adresa actualei Vioricăi Dăncilă, actuala lideră a PSD.

”Faptul că, totuşi, a promis 7,5 miliarde de lei din banii publici, pentru nişte lucrări ale unor primari… Doamna Dăncilă e, într-adevăr, o persoană care nu înţelege responsabilitatea funcţiei de prim-ministru, care calcă în foarte multe străchini, cum spune românul şi sper ca joi să scăpăm de doamna Dăncilă pentru că, iară, se dovedeşte mai dăunătoare decât domnul Dragnea”, a declarat Victor Ponta, pentru televiziunea de știri Digi 24.

Întrebat despre propunerea de premier pe care o va face dacă trece moţiunea, Ponta a spus: ”Voi discuta cu cei de la PSD. Dacă trece moţiunea, poate vor avea curaj să scape de conducerea actuală să mergem cu o formulă acceptabilă către preşedinte altfel evident domnul Iohannis o va respinge”.

Viorica Dăncilă se teme de Pro România, întrucât parlamentarii PSD au acum o alternativă, mai spune Victor Ponta, care susţine că Viorica Dăncilă a sunat personal 12 parlamentari de la Pro România pentru a le promite post de ministru, dacă nu votează moţiunea de cenzură.

Dar principala consecință a dărâmării actualului guvern ar fi că, dacă trece moţiunea de cenzură, Viorica Dăncilă nu va mai fi candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, spune liderul Pro România.

”În turul 1 va avea un scor mai mare candidatul social-democrat, adică Mircea Diaconu. Sunt convins că, dacă trece moţiunea, doamna Dăncilă nu va mai fi absolut nimic şi ăsta este un lucru bun chiar şi pentru PSD pentru că doamna Dăncilă ca şi domnul Dragnea este o ghiulea de picioarele PSD. Cu siguranţă nu va mai fi candidatul PSD”, susţine Victor Ponta