Viorica Dăncilă a dispărut complet de pe scena politică, însă de curând, aceasta și-a făcut apariția într-un mall din Capitală. Fostul premier era îmbrăcat lejer, cu doar o bluză și niște blugi și a colindat mai multe magazine, potrivit imaginilor surprise de cancan.ro.

După ce și-a terminat cumpărăturile, Viorica Dăncilă și-a luat și o gustare de la Mc Donald s. Nu este prima oară când fostul premier iese public. În perioada în care candida la alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă a fost surprinsă la coadă la Starbucks.

În acel moment, fostul premier era îmbrăcat elegant, într-un costum format din sacou și fustă, accesorizat cu o pereche de pantofi stiletto. A așteptat la rând și și-a luat băutura preferată după care a plecat.

Cine este Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă s-a născut la 16 decembrie 1963 în Roșiorii de Vede. Părinții ei au divorțat, iar fostul premier a urmat clasele a IX-a și a X-a, între 1978 și 1980, la Liceul „Mihai Viteazul” din Ploiești.

Liceul l-a finalizat la Liceul Energetic din același oraș, iar mai târziu a finalizat și Facultatea Forajul Sondelor și Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi, din cadrul Institutului de Petrol și Gaze Ploiești, în 1988.

De menționat este faptul că, în perioada 1997–1998, aceasta a fost profesoară la Liceul Industrial din Videle, iar din 1997 până în 2009 a fost inginer la Petrom SA, sucursala Videle, serviciul Monitorizare Producție Țiței și Gaze.

Viorica Dăncilă a făcut și un master. În 2006, aceasta a obținut masterul Spațiul Public European, în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București.

În 2018, fostul premier a fost nominalizat de Comitetul Executiv al PSD pentru funcția de premier. Nominalizarea a venit la o zi după ce Mihai Tudose (PSD) a demisionat ca urmare a retragerii sprijinului politic de către propriul partid.

După ce a ocupat funcția de premier, Viorica Dăncilă a candidat și la alegerile prezidențiale, unde a pierdut în fața președintelui Klaus Iohannis, la o diferență destul de mare.