„Zice doamna Dăncilă că nu se poate ține rezidențiatul tinerilor medici, apropo de spital, fiindcă nu avem ministru al educației. Dragii mei, acum se organizează rezidențiatul? Când trebuia să fie în noiemrbie. Te apuci de un examen național extrem de important pentru tinerii medici, te apuci n octombrie? păi nu ți-ar fi rușine PSD? Acest lucru, după părerea mea, ar fi trebuit să fie gata rezolvat, afișat, comunicat, cel târziu în martie, cel puțin cu jumătate de an înainte, să știe tinerii absolvenți ce au de făcut. Iată de ce este nevoie de România Educată, pentru a pune odată pentru totdeauna în ordine educația în România”, a declarat Klaus Iohannis, la Iași.

Replica nu s-a lăsat mult așteptată, Viorica Dăncilă publicând un mesaj cu ocazia Zilei profesorului, în care include și un atac la adresa președintelui României.

„Vă mulțumesc, dragi profesori, pentru munca, profesionalismul și dăruirea de care dați dovadă formând generații după generații și pentru că dați valoare resursei umane a României!

Guvernul și-a respectat promisiunile făcute până acum profesorilor și vom continua pe acest drum, pentru că ne dorim pentru România un sistem de educație performant, cu profesori motivați și investițiile necesare unei infrastructuri moderne în învățământ.

Vă asigur că munca profesorilor se bucură de toată aprecierea mea și a guvernului. Firesc ar fi ca domeniul educației să se bucure de aceeași apreciere din partea tuturor. Este trist, însă, când vedem că interese politice sau electorale, culmea, ale unui om venit chiar din rândul profesorilor, pun între paranteze munca altor cadre didactice și a unei generații de tineri gata să pășească în cariera frumoasă de medic.

Guvernul este pregătit să găsească soluțiile necesare pentru ca învățământul românesc să rămână la standardele înalte care i-au adus recunoaștere și pe plan mondial.

La mulți ani tuturor profesorilor, tuturor celor implicați în educarea generațiilor tinere! Vă urez succes și împliniri în plan profesional și personal!”, transmite Viorica Dăncilă.