Codul portocaliu este valabil pana la ora 3.00, in judetele Bucuresti, Ialomita, Prahova, Arges, Giurgiu, Dambovita, Teleorman, Ilfov si Calarasi.

De asemenea, pana maine, la ora 14.00, este in vigoare un cod galben de vreme rea, fiind semnalate ninsori însemnate cantitativ în zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură, precum si polei pe arii extinse în Muntenia, local în Oltenia și în jumătatea de sud a Moldovei. ANM anunta ploi însemnate cantitativ în nordul Olteniei și al Munteniei, dar si intensificări ale vântului

În zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se vor acumula cantități de 15…25 l/mp și izolat peste 35 l/mp.

În zona înaltă stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, iar vântul va avea intensificări cu rafale de 65…70 km/h, viscolind și troienind zăpada.

În regiunile sudice și sud-estice temporar vor fi precipitații, predominant ploi, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de 55…60 km/h și izolat 70 km/h.

Vor fi depuneri de polei pe arii extinse în Muntenia, local în Oltenia și în jumătatea de sud a Moldovei.

În nordul Olteniei și al Munteniei, cantitățile de apă vor fi în general de 20…30 l/mp, determinând topirea stratului de zăpadă.