Așadar, Benjamin Netanyahu spune că Israelul trebuie să obțină o victorie completă în războiul cu Hamas. Potrivit premierului israelian, organizația teroristă reprezintă un pericol pentru toată Europa.

Netanyahu spune că Israelul trebuie să câștige în războiul cu Hamas

De asemenea, și-a reiterat opoziția față de o încetare a focului fără eliberarea tuturor ostaticilor israelieni. În opinia lui, acest lucru ar însemna că Israelul „s-a predat Hamas”.

„Trebuie să câștigăm nu numai de dragul nostru, ci și de dragul Orientului Mijlociu, al vecinilor noștri arabi. Dacă nu câștigăm acum, atunci Europa – voi urmați. Fiecare american, fiecare țară civilizată va fi amenințată. Trebuie să câștigăm. Și nu există substitut pentru victorie. Doar o victorie completă”, a declarat Benjamin Netanyahu într-un interviu acordat Fox News.

Acesta vorbit și despre protestele pro-palestiniene din diferite țări. Astfel, a venit cu asigurări și a subliniat că Israelul nu va „ceda presiunii”.

„Facem ceea ce este corect și vom câștiga acest război pentru noi și de dragul umanității și civilizației”, a mai spus Benjamin Netanyahu.

Trupele israeliene capturează toate bastioanele grupării Hamas

Amintim că armata israeliană a ocupat clădirea Parlamentului din Gaza. Câțiva militari s-au filmat cu steagurile israeliene în interiorul clădirii. Premierul Benjamin Netanyahu nu lasă loc de îndoială asupra represaliilor și spune că este „război până la capăt” împotriva Hamas.

După ce, luni seară, ministrul apărării, Yoav Gallant, a anunțat că Hamas a pierdut controlul asupra Fâşiei Gaza, IDF continuă să acţioneze. Militarii israelieni au ordin să captureze complet oraşul Gaza, a scris The Times of Israel.

„Nu există nicio forţă a Hamas capabilă să oprească IDF. IDF avansează în fiecare punct. Organizaţia Hamas a pierdut controlul asupra Fâşiei Gaza. Teroriştii fug spre sud. Civilii jefuiesc bazele Hamas. Ei nu mai au încredere în guvern. Lucrăm în conformitate cu obiectivele. Nu avem un cronometru. Avem obiective. Ne vom atinge obiectivele”, a declarat Yoav Gallant.

Oficialul a continuat și a detaliat că forţele israeliene avansează conform planurilor şi îşi îndeplinesc sarcinile „cu precizie, letal”. Gallant a spus că IDF şi-a intensificat” activitatea împotriva tunelurilor Hamas în ultimele zile.

Acesta s-a referit la o declaraţie anterioară a ministrului de externe Eli Cohen. Ministrul susținea că presiunea internaţională ar putea forţa Israelul să îşi modifice acţiunile din Gaza.