General Electric anunţase deja că Vietnamul a semnat contracte pentru generatoare de energie, motoare de aeronave şi servicii în valoare de 5,58 de miliarde de dolari, iar Caterpillar şi reprezentanţa sa în Vietnam au ajuns la un acord pentru livrarea de tehnologie de control pentru peste 100 de generatoare. Phuc a precizat, după ce a fost primit de Trump, că pe parcursul celor trei zile ale vizitei sale în SUA a semnat contracte pentru bunuri şi servicii în valoare totală de 15 miliarde de dolari. 

„Ei (vietnamezii – n.n.) tocmai au făcut o comandă foarte mare în Statele Unite – şi apreciem asta – de multe miliarde de dolari, ceea ce înseamnă locuri de muncă pentru Statele Unite şi echipamente grozave, grozave pentru Vietnam!” le-a spus Trump reporterilor acreditaţi la Casa Albă. 

Anul trecut, Vietnamul a înregistrat un excedent de 32 de miliarde de dolari în comerţul cu SUA, de la şapte miliarde de dolari cu un deceniu în urmă. Deficitele comerciale americane mari fac obiectul unor mesaje dure ale preşedintelui Trump pentru ţările respective, observă Reuters, citată de Agerpres.