"Nu vreau să fiu ironic, dar e posibil ca, până în noiembrie, nici să nu mai existe PDL, la ritmul în care au pornit să se autodistrugă. Văd că se dau afară din partid. Ei sunt pe calea PNŢCD, dar PNŢCD a trecut prin aceste lucruri, după ce a pierdut alegerile. Ei, practic, înainte să piardă alegerile, se dau afară, pleacă oameni importanţi, se rup în grupuri. Eu nu plâng de mila lor în niciun fel", a afirmat Ponta.

Liderul PSD a spus că una din cele trei rezoluţii care vor fi votate pe 7 aprilie, în congresele celor trei partide care compun USL, se referă la interdicţia colaborării politice a oricăruia din cele trei partide cu Traian Băsescu şi cu PDL.

"Această rezoluţie nu poate fi încălcată, pentru că orice decizie luată de un for inferior, adică birou permanent sau comitet executiv nu se poate lua împotriva deciziei Congresului. Dacă oricare din cele trei decizii ar trebui să fie schimbată, ar însemna convocarea unui nou Congres. Eu pot să vă asigur în ceea ce priveşte PSD, cât şi în ceea ce priveşte PNL şi PC că nu am auzit un singur membru de la PSD sau de la PNL sau PC care să propună, chiar şi într-o adunare mai restrânsă, o colaborare cu Băsescu şi cu PDL. Fiecare din cele două partide are o experienţă a colaborării cu PDL. Aceste experienţe au fost atât de tragice, încât eu nu cred că în următorii mulţi ani de acum încolo vreun pesedist sau vreun liberal se va gândi că Traian Băsescu sau PDL s-au schimbat. Sunt exact la fel. Prima dată că ne-au păcălit, a fost ruşinea lor. A doua oară dacă ne-ar păcăli, ar fi ruşinea noastră", a declarat Ponta.

Întrebat cum se împacă interdicţia colaborării cu PDL cu primirea în PNL a prim-vicepreşedintelui PDL Sorin Frunzăverde, Victor Ponta a răspuns:"Nu a venit PDL-ul în PNL, a venit un om şi foarte bine că a venit. Uitaţi cum o să câştigăm încă un judeţ, Caraş-Severin. De principiu, eu sunt pentru foarte, foarte multe restricţii la această ideea şi, de asemenea, sunt pentru un termen foarte clar. Am anunţat acest termen: ultima şansă de salvare a sufletului PDL-iştilor păcătoşi este la moţiunea de cenzură, când în conformitate cu îndemnul biblic le vom cere să se ridice din bancă şi să umble către urne".
Sursa: Agerpres